Au aparut decapotabilele populare. Preturile adaptate pietelor din Est au reusit sa convinga cumparatorul roman ca o decapotabila nu mai e un lux.

Peugeot este prezent in Romania cu doua modele decapotabile, cu preturi intre 14 si 20 de mii de euro. Un concurent aproape la fel de ambitios este Renault Megane. La polul opus se afla Citroën C3 Pluriel si „broscuta“ Volkswagen. Fiecare costa ceva mai mult de 12.000 de euro. Pina acum insa, cel mai vindut model in Romania a fost Opel Tigra, la un pret de cel putin 13.000 de euro.

Cele doua Peugeot

Compania Peugeot pune la dispozitia automobilistilor doua modele cabrio. Este vorba despre Peugeot 206 cc si modelul 307 cc. Pretul pentru 206 incepe de 14.327 euro, CIP. Timpul de escamotare al capotei este de 20 de secunde. Fratele mai mare costa mai mult, pretul de pornire fiind 20.136 de euro, CIP.

Pasagerii acestui model vor dispune de mai mult confort, dupa cum spune importatorul marcii in tara noastra, Trust Motors. Scaunele spate ale modelului 307 sint ergonomice, fiecare avind cotierele si tetierele sale. Tot pentru un plus de confort, constructorul francez a dotat masina cu torpedou cu racire. Pentru a deveni decapotabila, acoperisul rigid se escamoteaza electric in 25 de secunde.

Citroën Pluriel C3

Cei care nu se impaca insa cu Peugeot-ul, dar prefera masinile frantuzesti, au la dispozitie un alt model, tot de la o companie franceza, Citroën. Modelul cabrio este Citroën C3 Pluriel. Din acest model, in primele sase luni ale acestui an, au fost vindute 11 unitati. Pretul pentru Pluriel incepe de la 12.110 euro, CIP. Pretul de pornire ajunge la 14.130 de euro, CIP.

Alti francezi, alta marca - Renault

In segmentul decapotabilelor, Renault vinde Megane Coupe Cabriolet, care a fost lansat in Romania la mijlocul lui aprilie. Si aceasta companie a avut grija ca Megane cabrio sa fie utilat cu ultimele dotari la moda. Acoperisul lui Megane este din sticla, mobil, cu actionare electrica. Pretul la Renault cabrio porneste de la 18.169 de euro, CIP.

Broscuta de la Volkswagen

Chiar daca este cea mai ieftina masina cabrio, din modelul New Beetle s-au vindut doar doua unitati. Pretul de pornire pentru Beetle este de 12.391 de euro, CIP. Printre dotarile “broscutei” Volkswagen se gasesc: airbaguri pentru sofer si pasager, servodirectie, ABS, ESP, EDS, ASR si altele.

Pentru alte citeva sute, daca nu chiar mii de euro, clientul poate comanda ca masina lui sa fie dotata cu aer conditionat, precum si cu aparatura audio performanta, importatorul avind o lunga lista de alte dotari optionale pentru Beetle.

Tigrul cabrio de la Opel

Opel Romania, importatorul marcii in tara noastra, a comercializat pina acum 29 de unitati model Opel Tigra Twin Top. Pretul pentru acest model cabrio incepe de la 13.403 euro, CIP. Tigra are un timp de escamotare al acoperisului de 18 secunde. “Multumita ingeniozitatii electro-hidraulice a Tigrei Twin Top, te poti bucura de o varietate de optiuni pentru depozitare.

Portbagajul are un volum de 250 de litri, cind acoperisul este pliat in el”, arata importatorul.