De-abia dezmeticita dupa inundatiile de acum 10 zile, Romania este din nou lovita de ape. Ploi naprasnice au cazut peste majoritatea regiunilor tarii, transformand in lacuri localitati si terenuri agricole deopotriva.

In judetul Gorj, cel putin 40 de gospodarii au fost inundate de o viitura. Din cauza ploii torentiale, apele au crescut brusc si, in numai zece minute, au maturat tot ce au prins in cale. Oamenii au incercat sa se refugieze din calea viiturii si au asteptat ca apele sa se retraga.

Nici Brasovul nu a fost iertat de furia apelor. Dupa numai citeva ore de ploaie torentiala, zeci de case au fost inundate iar citeva masini au ramas blocate in apa care, in unele locuri, depasea jumatate de metru

Azi-noapte, o ploaie torentiala de trei ore s-a abatut asupra orasului Pitesti. Urmarea - strazi inundate, trafic blocat, oameni evacuati cu barcile de salvare. Canalizarea nu a putut prelua toata cantitatea de precipitatii iar dezastrul nu a mai putut fi

Potrivit INMH in urmatoarele ore vom asista chiar la o accentuare a instabilitatii, mai ales in sudul si centrul tarii. Inca de azi noapte, aversele au fost insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care, trecator, au luat aspect de vijelie.

In jumatatea de sud a Banatului, in Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului, cantitatile de apa au depasit 60-70 l/mp. Astazi, instabilitatea ramane accentuata in toate regiunile. Ameliorarea vremii este asteptata incepand de miercuri.