Ministerul Economiei si Comertului a supus aprobarii Guvernului Romaniei, in sedinta de astazi, 12 iulie, propunerea de modificare a punctelor 1 si 2 din anexa la Hotararea Guvernului nr. 1.329/2004.

Modificarile propuse de MEC prevad cresterea numarului de actiuni care sa fie listate la BVB pentru companiile Transgaz si Transelectrica de la 5% la 10%.

Potrivit prevederilor Strategiei guvernamentale de accelerare a privatizarii si atragere de investitii pentru agentii economici din portofoliul MEC, pentru Transelectrica si Transgaz se are in vedere listarea pe piata in anul 2005.

Lista societatilor comerciale aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului, care vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti prin promovarea unei oferte publice initiale primare, prevazuta in Anexa Hotararii de Guvern, cuprinde Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Electrica Transilvania Nord si Electrica Muntenia Nord.

Strategia guvernamentala de accelerare a privatizarii si atragere de investitii pentru agentii economici din portofoliul MEC pentru anul 2005 prevede efectuarea unei oferte publice initiale primare, oferindu-se spre subscriere prin metode specifice pietei de capital, pachete semnificative de actiuni de pana la 15% din actiunile societatii, prin actiuni nou-emise, rezultate in urma unei majorari

de capital social din actiunile societatii, urmate de listarea la bursa.