Intr-o alta zona grav afectata de inundatii, judetul Timis, ploile au incetat, dar oamenii se confrunta in continuare cu probleme grave. Evaluarea caselor afectate de inundatii a declansat un adevarat scandal.

Sinistratii din Timis spun ca pentru unele imobile, atit de subrezite incat s-ar putea oricind prabusi, ajutorul de la stat nu consta decat in cativa saci cu ciment.

Evaluarile caselor afectate de ape au fost facute de specialisti de la Ministerul Lucrarilor Publice. Inginerii au venit, au verificat fiecare locuinta in parte si au intocmit cate un raport. Casele care nu au cazut dupa trecerea apelor au fost trecute la capitolul reconsolidari, pentru care se aloca doar cateva materiale de constructii.

De exemplu, proprietarii acestei case evaluata la consolidari in proportie de 10 la suta, vor primi doar 4 saci de ciment.

Edilii din comunele afectate sustin ca aceste case nu pot fi consolidate pentru ca sunt construite din pamant. Singura varianta este demolarea lor si ridicarea altora in loc.