Altex si Raiffeisen Bank au lansat Credex - compania de credit de consum, care isi propune sa devina cea mai puternica firma de consumer finance din Romania.

Presedintele Altex, Dan Ostahie, a spus ca noua companie isi propune o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro pentru 2006, urmand ca, la mijlocul anului viitor, Credex sa fie prezenta in toata reteaua magazinelor Altex, Ostahie precizand ca strategia presupune ca, dupa 2006, compania sa se indrepte si catre alte domenii si magazine din afara retelei Altex.

Cei doi actionari, Altex - actionar majoritar si Raiffeisen Bank, s-au angajat sa investeasca 20 milioane euro in capitalul Credex, pe masura ce compania se dezvolta, Dan Ostahie precizand ca in 2005, nu se doreste realizarea unei cifre de afaceri, ci setarea companiei nou create, pana la sfarsitul anului vor fi investiti sapte milioane de euro in capitalul Credex, urmand ca apoi sa se ajunga

pana la 20 de milioane de euro.

Credex va fi operationala pana la sfarsitul lunii septembrie, iar clientii vor beneficia de avantajele creditului de consum, dar si de avantajul unei colaborari cu o banca - costuri scazute si sume mai mari.

Potrivit presedintelui Altex, piata produselor electronice si electrocasnice a inregistrat o scadere in 2004, aceasta situandu-se la 750 - 800 de milioane de euro.

Altex este cea mai mare retea de magazine de electronice, electrocasnice si IT&C si divertisment din Romania, cu peste 120 de magazine deschise in toate judetele din tara, in primul trimestru din 2005, compania a avut vanzari de 137 milioane de euro si a inaugurat 16 magazine Altex Megastore si un electrocomplex Media Galaxy.

Raiffeisen Bank are peste 1,5 milioane clienti de retail si 3.500 clienti corporatii mari si medii, banca avand, in Romania, o retea de 240 de unitati si peste 4.500 de angajati, activele totale ale bancii depasind doua miliarde de euro, Raiffeisen ocupand pozitia a treia in sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 9,2 la suta.

Profitul net inregistrat la sfarsitul anului trecut a crescut de sase ori fata de decembrie 2003, ajungand la 28 de milioane de euro.