La o luna de la trecerea in nefiinta a chitaristului Emil Laghia si la sapte luni de la cruda moarte a lui Teo Peter, Compact sufera o noua pierdere. George Popa, impresarul, dar si omul care s-a ocupat de prima instalatie de sunet si de studioul de inregistrari al grupului s-a stins din viata.. George Popa a murit la varsta de 51 de ani, in somn, decesul fiind cauzat de un infarct.

George mai suferise un infarct miocardic in urma cu cativa ani. Conform dorintei colegilor sai, trupul neinsufletit al tehnicianului si fostului impresar al grupului Compact va fi depus in aceasta dimineata la Sala Polivalenta, locul unde George Popa a dat viata la atatea concerte.

Una din ultimele sale mari bucurii a fost faptul ca, in calitate de responsabil al celei mai mari scene din Romania si Europa de Est (GD Total Service, proprietar fiind bunul sau prieten Dorian Ciubuc), George a dat viata concertului legendarei trupe Black Sabbath cu Ozzy Osbourne (spectacol grandios ce s-a desfasurat la Sofia, la sfarsitul lunii trecute).

* La sfarsitul anului trecut (4 decembrie), Teo Peter, liderul trupei Compact, s-a stins din viata in urma unui ingrozitor accident de circulatie. Muzicianul se intorcea catre casa sa din cartierul Lacul Tei, intr-un taxi, cand, intr-o intersectie, taxiul in care se afla a fost lovit in plin de o masina de teren apartinand Ambasadei Statelor Unite.

Teo Peter, care anul acesta ar fi implinit 50 de ani, a murit pe loc. in urma etilotestului, s-a dovedit ca soferul vinovat de oroare, cetateanul american consumase alcool peste limita legala. Condus la Institutul National de Medicina Legala, el a refuzat sa i se recolteze probe biologice. Puscasul marin responsabil de accident a fost gasit vinovat de un tribunal militar american.

* La sase luni de la aceasta tragedie, chitaristul trupei Compact, Emil Laghia, a fost ucis in apartamentul sau din Tulcea, chiar de catre concubina sa, femeia alaturi de care convietuise mai bine de 19 ani. Dupa comiterea crimei, Elena Ignat a stat inchisa in casa patru zile, timp in care a baut incontinuu.