La momentul coliziunii trenurile erau pline de pasageri. Surse ale politiei, citate de BBC, sustin ca un tren care se indrepta catre Karaci a izbit un altul stationat pentru reparatii, care a deraiat si a lovit un tren care circula in sens opus.

Conducerea cailor ferate pakistaneze sustine insa ca accidentul s-a produs din cauza ignorarii semnalelor luminoase. Cel putin 13 vagoane au iesit de pe sine. Accidentul s-a produs intr-o gara din Ghotki, situata pe magistrala feroviara care leaga doua din cele mai mari orase din Pakistan, Karachi si Lahore.

Karachi Express s-a ciocnit de cursa Quetta Express, care stationa, proiectand un mare numar de vagoane intr-o garnitura din apropiere, Tez Gam Express. Echipele de salvare sosite la fata locului au inceput sa recupereze corpurile neinsufletite dintre fiarele contorsionate.

Numarul ranitilor se apropie de o mie.

Sute de pasageri se afla prinsi inca intre fragmentele de vagoane, a precizat pentru Agentiei France Presse un purtator de cuvant al administratiei provinciei Sind.

Ministrul pachistanez al Cailor Ferate, Mian Shamim Haider, a declarat ca familiile celor disparuti vor primi ajutoare materiale in valoare de 2 milioane de rupii pakistaneze (aproxiomativ 20.000 euro) iar ranitii vor primi din partea statului 1 milion de rupii pakistaneze (aproxiomativ 10.000 euro).