Muzeul National de Arta al Romaniei va invita miercuri, 13 iulie, ora 16.00, la conferinta de presa prilejuita de inaugurarea expozitiei "Umbre si lumini. Patru secole de pictura franceza. Secolele XVII - XX", la sediul muzeului (Calea Victoriei nr. 49-53). La conferinta vor participa comisarii expozitiei, dl.

Emmanuel Starcky, Director al Muzeelor Nationale si al Castelelor de la Compiegne si Blerancourt, dl. Fabrice Hergott, conservator sef al patrimoniului si Director al Muzeelor din Strasbourg.

Dupa conferinta de presa reprezentantii presei vor avea privilegiul de a vizita in avanpremiera salile expozitiei. Se permite filmarea si fotografierea lucrarilor, dar, din ratiuni de conservare si protectie, numai cu lumina rece si fara blitz.

Va anuntam ca la deschiderea expozitiei (joi, 14 iulie, orele 19.30) reprezentantii presei vor avea acces numai in curtea de onoare a muzeului, nu si in interiorul salilor de expunere, aceasta masura fiind impusa de siguranta lucrarilor si de spatiul restrans.

Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 14 iulie, la orele 19.

30, in prezenta domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei, a doamnei Mona Musca, Ministrul Culturii si Cultelor, a domnului Renaud Donnedieu de Vabres, Ministrul Culturii si Comunicarii din Franta, a domnului Hervé Bolot, Ambasadorul Frantei la Bucuresti si a doamnei Roxana Theodorescu, Directorul General al Muzeului National de Arta al Romaniei.

Accesul la vernisaj se face numai pe baza de invitatie.

Presa interesata de conferinta de presa si de vernisaj este rugata sa se acrediteze la telefon 314.81.19 pana miercuri, ora 14.00.