Ploile torentiale din ultimele 24 de ore au provocat inundatii in 31 de judete ale tarii. Cea mai afectata regiune este Moldova, judetele Vrancea, Bacau si Galati fiind in stare de alerta. Bilantul provizoriu al victimelor numara sapte morti, in Bacau si Focsani, si sase persoane disparute.

VRANCEA: Trei persoane au fost date disparute in cele mai puternice inundatii care au afectat judetul in deceniile precedente. 27 de comune si trei orase au fost afectate de inundatii. Autoritatile spun ca 3.500 de persoane sint in pericol si au declarat starea de alerta in 18 localitati.

Aproximativ 909 case au fost inundate, 25 de poduri si podete au fost rupte, iar zece drumuri au fost afectate. Circa 13 localitati au fost complet izolate dupa ruperea drumurilor de acces. Cel de-al doilea oras ca marime, Marasesti, a fost complet izolat si a ramas fara energie electrica, apa atingind mai mult de jumatate de metru in localitate.

Bacau: Cel putin trei persoane au decedat si alte trei sint date disparute. Doi barbati au murit la Manastirea Casin, dupa ce au intrat cu un TAB intr-o viitura, iar un alt barbat a fost luat de apa din curtea locuintei.

Ieri-dimineata, la Tirgu-Ocna, jandarmii au reusit sa salveze cu un elicopter doua persoane care au stat aproape 16 ore intr-un copac. Numarul familiilor sinistrate sau evacuate trecea ieri de 1.000 si era in continua crestere. Aseara, 28 de blocuri din Comanesti au fost evacuate.

Oamenii au dormit in sali de sport, in scoli sau in spitalul din localitate. Conducta de aductiune a apei de la Valea Uzului s-a rupt si peste 400.000 de locuitori din orasele Bacau, Moinesti, Onesti, Comanesti, Tirgu-Ocna, Slanic-Moldova au ramas fara apa potabila.

Curentul electric a fost intrerupt, din cauza avariilor produse la linii, in zona de munte, dar si in Comanesti, Onesti si jumatate din Bacau, care este aproape izolat. Drumul national spre Onesti este impracticabil, dupa ce riul Tazlau a iesit din matca, spre Moinesti nu se poate circula din cauza unui pod rupt, iar spre Piatra Neamt soseaua este blocata de apa pe o distanta de 500 de metri.

Din Gara Bacau, de ieri-dimineata, de la ora 9.00, nu a mai circulat nici un tren.

GALATI: Sute de oameni din zona Cosmesti, de pe malul Siretului, la granita dintre judetele Galati si Vrancea, au fost evacuati, miercuri, ei nereusind sa mai salveze ceva din lucrurile ramase in casele acoperite de ape, relateaza Mediafax.

Zeci de oameni de pe malul drept al Siretului au fost evacuati pe malul sting, care este mai inalt, insa pentru ca exista pericolul ca podul sa se prabuseasca, traversarile au fost interzise.

ALBA: Un elicopter al Armatei a intervenit pentru evacuarea a 27 de persoane, 18 copii si noua adulti, care erau izolate intr-o tabara in localitatea Ocolis.

GORJ: Aproximativ 500 de gospodarii si 70 de case din 22 de localitati gorjene au fost afectate de inundatii in aceasta saptamina, iar peste doua mii de hectare de culturi agricole au fost acoperite de ape, releva un ultim bilant al Prefecturii Gorj.

CONSTANTA: Mai multe blocuri si intersectii din municipiul Constanta au fost inundate. Apa a depasit pragul mijloacelor de transport in comun, calatorii fiind nevoiti sa se urce pe scaune. Zonele centrale ale oraselor Medgidia si Cernavoda sint complet acoperite de apa, iar la Poarta Alba 40 de case sint deja inundate.