Sindicalistii sunt nemultumiti de atitudinea pe care Guvernul o are fata de cadrele didactice si de tot personalul tehnic din invatamantul romanesc in ceea ce priveste salarizarea.

Sindicalistii din invatamant acuza ca dupa castigarea alegerilor guvernantii au avut grija sa-si mareasca substantial propriile venituri prin majorarea salariilor si introducerea cotei unice de impozitare, in timp ce personalul didactic a fost singura categorie sociala exclusa de la indexarea salariilor pentru anul 2005.

Potrivit presedintelui Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, in urma protestelor sindicatelor din invatamant Guvernul a gasit resurse financiare ca in aceasta primavara sa indexeze salariile personalului didactic si nedidactic din invatamant.

Liderii sindicali sustin ca Guvern Tariceanu a anulat printr-o ordonanta de urgenta acordarea celei de a doua transe de indexare fapt ce confirma ca promisiunile aliantei PNL-PD facute in timpul campaniei electorale au fost pur demagogice si servite alegatorilor doar pentru a aduna voturi.

Sindicalistii din invatamant adauga ca pana in prezent, prin masurile luate, Executivul nu a facut altceva decat sa impinga invatamantul romanesc in pragul colapsului''.

In consecinta dascalii vor boicota anul scolar 2005-2006, care trebuie sa inceapa in 12 septembrie.