Un nou analog de insulina cu actiune rapida disponibil in Romania ofera diabeticilor mai multa flexibilitate in tratarea diabetului zaharat.

Beneficiile noului medicament constau in faptul ca ofera un control glicemic eficient la pacientii cu DZ tip 1 si tip 2, este bine tolerat de pacientii cu DZ tip 1 si 2, incidenta redusa a hipoglicemiei, profil rapid de actiune care se mentine la un grup larg de subiecti, inclusiv la cei obezi, dozare flexibila (inainte sau dupa masa), alternative comode de administrare.

APIDRA este, de altfel, un produs nou, el primind aprobarea de comercializare din partea Comisiei Europene pe 4 octombrie 2004.

Efectul APIDRA se instalazeaza rapid, controland nivelul de glucoza asociat cu mesele si se ia cu 15 minute inainte de masa sau in intervalul de 20 de minute de la inceperea mesei.

In prezent, numarul estimat de diabetici in lume este de 194 milioane. In Romania se estimeaza ca numarul lor este de 425.177, iar aproximativ 70% din cei cu diagnostic confirmat nu prezinta niveluri controlate ale glicemiei, ceea ce face ca majoritatea acestor pacienti sa fie expusi riscului de complicatii pe termen lung.