Mihai Marinescu a reusit weekend-ul trecut, in Italia, la Mugello, un rezultat de senzatie, impunandu-se in cursa Formulei Renault 1.6 Junior. Aceasta este prima victorie a unui roman intr-o competitie monopost, victorie ce anunta un viitor stralucit pentru tanarul de numai 16 ani.

Weekend-ul a inceput foarte bine pentru Mihai Marinescu. In ciuda circuitului extrem de dificil, in antrenamentele libere de sambata dimineata, a reusit al 2-lea timp.

In calificari, in pofida unor incidente si a unei semnalizari cu steag galben, care au redus considerabil timpul alocat sesiunii cronometrate, Mihai Marinescu a reusit sa-si adjudece pozitia a doua a grilei de start.

Dupa numai 8 luni de la debutul in monopost, Mihai Marinescu a scris istorie la Mugello, in etapa a 4-a a Internationalelor Italiei.

„Nu pot sa ma mai uit, dar nu pot sa nu ma uit. Penultimul tur. Mihai conduce cu peste doua secunde. Am pumnii stransi. Mihai trece pe langa noi si intra in ultimul tur. Si il parcurge calm, fara sa forteze. Am castigat. Echipa e in aer. La propriu. Mecanicii sunt pe gard. „Aduceti tricolorul”. Fug la boxe si ma intorc cu el pe umeri, fluturandu-l.

Ajung langa Mihai, care inca nu a coborat din monopost. „Bravo Mihai”. Controlul tehnic si fuga la podium.

Pe locul 3, Pasquale di Sabatino, Italia”, aplauze ... „Pe locul 2 Fabrizio Crestani, Italia” din nou aplauze ... „castigator, locul 1, Mihai Marinescu – Romania” si urmeza imnul nostru national. Ma furnica pielea. „Desteapta-te romane” la Mugello !!! Mihai duce mana la inima.

Ce onoare pentru noi, sa fim acolo!!! Ce mandrie! “ povesteste incarcat de emotie, Dan Stambirt care face parte din staff-ul lui Mihai Marinescu

Alaturi de echipa sa, District Racing, tanarul pilot a abordat cu profesionalism cele doua competitii europene, Italia si Belgia. A dat si da dovada de ambitie, de o autodisciplina si o putere de munca extraordinare.

Rezultatul de sambata este cu atat mai de apreciat cu cat el este primul pilot care in acest an a reusit sa doboare un monopol in Italia, invingandu-i pe pilotii scuderiei „Tomcat”, cei care au dominat pana acum campionatul.

Mihai Marinescu este astazi primul pilot roman cu un program complet in Formula Reanult 1,6 in Europa.

Romania a inscris astfel o valoroasa victorie in istoria motorsportului european.

Cu punctele stranse la Mugello, Mihai si-a consolidat pozitia a 3-a in clasamentul general, si s-a apropiat la numai 4 puncte de locul 2, cu doua etape inainte de final.

Mihai Marinescu are 16 ani si este elev in clasa a IX-a la Brasov. Vorbeste foarte bine limba germana si cunoaste la nivel avansat limbile maghiara si engleza.

A practicat ski-ul la nivel de perfomanta, fiind clasat, in 2002, pe locul 5 al Campionatului National la proba Super G si continua sa practice schiul ca sport complementar. In toamna anului 1999, s-a urcat pentru prima data intr-un kart.

Ceva mai tarziu, a incercat senzatiile unui circuit la Targu Secuiesc, iar in anul 2000 s-a inscris in campionatul National de Karting, clasa Cadet. Si aici a inceput totul.