Printre oaspetii de marca ce vor fi prezenti, in perioada 29-31 iulie, la Festivalul Medieval de la Sighisoara, se numara ambasadorul ONU la Bucuresti, Soknan Han Jung. Organizatorii au mai comunicat ca si-au anuntat prezenta, la aceasta manifestare, primarul localitatii Baden din Elvetia, oras infratit cu Sighisoara, ca si o intreaga delegatie a orasului Kiskunfeleghyhaza din Ungaria.

Din acest motiv, editia din acest an a festivalului va beneficia de o ampla mediatizare internationala. Potrivit programului definitiv al manifestarii au fost incluse 23 de trupe de teatru si 12 folkisti, care vor prezenta publicului aspecte ale vietii medievale.

Festivalul se va desfasura in opt locatii, pe sectiunile de teatru, dans, recitari de poezii si expozitie de costume medievale, comunicari stiintifice, expozitii de fotografii, precum si concerte de muzica folk. Organizatorii au publicat si regulamentul manifestarii, care precizeaza ca in Cetatea Medievala, pe domeniul public nu se vor comercializa bauturi alcoolice de nici un fel.

Atat aici, cat si in asa-numitul Oras de Jos e interzisa comercializarea obiectelor de talcioc - jucarii, baloane, bratari luminoase, bijuterii, ca si jocuri gen "roata norocului" si "alba-neagra". De asemenea, se interzice accesul cu caini de paza si agrement in perimetrul de desfasurare a manifestarilor.

Nu in ultimul rand se anunta ca, in cele trei zile ale festivalului, accesul publicului in Cetatea Medievala se face contra cost, pretul unui bilet de intrare fiind de 10.000 de lei/persoana/zi.