Incepand de astazi si pana duminica, echipa de Cupa Davis a Romaniei va infrunta nationala similara a Croatiei, invingatoarea urmand sa evolueze in faza semifinalelor. Pana acum, Romania si Croatia s-au mai intalnit o singura data, in 1999, castig de cauza avand romanii, care s-au impus cu scorul de 3-2.

Incepand cu anul 1922, Romania a intalnit 48 de tari in Cupa Davis, avand palmares pozitiv cu 28 dintre ele. Romania a disputat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute in fata echipei Statelor Unite ale Americii. Intr-un clasament al participarilor jucatorilor in Cupa Davis, Ilie Nastase ocupa locul doi, dupa Nicola Pietrangeli, cu 146 de meciuri disputate, dintre care 109 victorii.

Din 1922 si pana acum, 47 de jucatori au facut parte din echipa de Cupa Davis a Romaniei. in clasamentul Cupei Davis, Romania se afla pe locul 11, in timp ce croatii se gasesc pe pozitia a noua. Chiar daca locurile in clasament sunt apropiate, casele de pariuri considera ca Ljubicic&Co nu vor avea probleme in fata romanilor.

Astfel, victoria Croatiei are o cota de 1,15, in timp ce Romania a primit o cota de 4,15 pentru accederea in faza semifinalelor. Ieri, in urma tragerii la sorti, s-a stabilit ca primul care va intra in arena va fi Mario Ancic, care il va intalni pe Andrei Pavel. Pana in acest moment, Pavel si Ancic nu s-au intalnit niciodata.

Croatul are un sezon excelent, avand un bilant de 30 de victorii si 15 infrangeri. Pavel, in schimb, este in cadere libera in acest sezon, castigand doar 12 partide si a pierdut 14. Apoi, Hanescu va incerca sa-l rapuna pe puternicul Ivan Ljubicic. Cei doi s-au intalnit de patru ori si, de fiecare data, croatul a iesit castigator.

In acest an, Hanescu si Ljubicic s-au confruntat de doua ori, o data pe iarba si o data pe suprafata rapida, iar Ljubicic s-a impus, de fiecare data, dupa trei seturi. In proba de dublu, perechea Pavel/Trifu va intalni perechea Ancic/Ljubicic. Perechea croata a reusit cateva rezultate notabile in acest an, cea mai rasunatoare fiind semifinala de la concursul de Master Series de la Hamburg.

Si Pavel/Trifu au disputat o semifinala in acest an, dar la un turneu de mai mica importanta, la MUnchen. Intalnirea dintre Croatia si Romania va fi transmisa in direct de catre TVR 1, meciurile de astazi urmand sa inceapa la ora 15.00.