Viiturile au ucis a 10 oameni, iar 2 sunt inca dati disparuti. Peste 10.000 de oameni au fost evacuati, iar alte cateva mii sunt in continuare izolati. 33 de judete sunt serios afectate. Cele mai grave situatii sunt in Vrancea, Galati, Braila, Buzau si Alba.

In judetul Vrancea, cel mai grav afectat de inundatii a fost declarata stare de alerta. Aici au fost cele mai multe victime. Au fost declarate in mod oficial 11 persoane decedate din cauza viiturilor, iar 4 persoane au fost date disparute, intre care si un copil.

7 dintre victime sunt din Vadu Rosca celelalte din Soveja, Pufesti si Vizante.

In intreg judetul Vrancea mai sunt izolati 47 de mii de oameni.

In satul Torcesti, din judetul Galati, complet acoperit de ape, a fost gasit un batran mort.

Cateva localitati din judetul sunt in pericol sa fie inundate din nou dupa ce Siretul si Ramnicul au iesit din matca.

Peste 1.500 de persoane trebuie evacuate de urgenta pentru ca raul Ramnic refuleaza si nu se poate revarsa in Siret deoarece acesta are un debit prea mare. Astfel, localitatea Ramniceni este pe punctul de a fi inundata. De asemenea, din Siret apa se revarsa pe strazile localitatii Maicanesti din cauza rupturii ce s-a produs la digul Nanesti.

Peste 100.000 de hectare de teren agricol sunt sub ape. Au fost distrusi 21 de kilometri de drum national, 252 de kilometri de drumuri judetene, peste 700 de kilometri de drumuri comunale si aproape o mie de poduri si podete.

Ministerul Administratiei si Internelor a intervenit in zona cu 8 elicoptere si doua avioane militare plus alte unitati ale garnizoanelor din Moldova.