Noi criterii de obtinere unei locuinte prin ANL

de     HotNews.ro
Vineri, 15 iulie 2005, 0:00


Modificarilor aduse legii ce reglementeaza activitatea ANL, transforma agentia intr-o entitate economica ce se supune regulior concurentiale. ANL va avea posibilitatea sa intre in parteneriate cu autoritatile publice locale si cu persoane fizice sau juridice detinatoare de terenuri de constructie, astfel incat sa aiba acces la terenuri deja viabilizate.

Potrivit minitrului Laszlo Borbely, au fost introduse criterii referitoare la numarul persoanelor aflate in intretinerea familiilor. Astfel, familiile cu multi copii vor primi un punctaj mai mare, cuprins intre doua si cinci puncte. Persoanele cu studii superioare vor beneficia de 15 puncte.

De acelasi numar de puncte vor beneficia si tinerii care provin din case de ocrotire sociala si care au implinit 18 ani. Ministrul Borbely a precizat ca a fost eliminat criteriul referitor la locul de munca al solicitantului.

Alte criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj se refera la situatia locativa a solicitantului, starea civila, vechimea cererii. „ Sunt criterii obiective, care vor elimina toate ambiguitatile anterioare”, a precizat Borbely.


100 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi