Presedintele Traian Basescu a semnat vineri, 15 iulie 2005, decretul de numire a unor noi ambasadori in Austria, Croatia, Rusia, Grecia si Ungaria.

Andrei Corgea-Hoisie va fi ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Austria.

Oana Cristina Popa va fi ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Croatia.

Ioan Donca va fi ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Federatia Rusa.

George Ciamba va fi ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Elena.

Ireny Comaroschi va fi ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Ungara.

Ambasadorii pentru Moscova, Budapesta si Atena, au fost audiati in comisiile parlamentare de politica externa si au obtinut un vot favorabil.

Ioan Donca, viitorul ambasador al Romaniei la Moscova a obtinut avizul comisiilor reunite de politica externa cu 18 voturi pentru si 6 impotriva. Ioan Donca s-a nascut la 14 martie 1940 si a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca.

Din 2002 pana in prezent a fost ambasador cu misiunii speciale pentru spatiul rasaritean, Directia Europa Largita, iar in perioada 1999-2000 a fost ambasadorul Romaniei la Beijing. De asemenea, Ioan Donca a fost insarcinat cu afaceri la ambasadele Romaniei din Budapesta, Kuala Lumpur si Manila.

Ioan Donca este Comandor al Ordinului pentru Merit (2000) si detine ordine decernate de sefi de state din Germania, Tunisia, Iordania, Brazilia, Liban si Bolivia.

Senatorii si deputatii membri ai comisiilor de politica externa s-au exprimat in unanimitate in favoarea lui Ireny Comaroschi, viitorul ambasador al Romaniei la Budapesta.

Ireny Comaroschi si-a incheiat un mandat de patru ani de ambasador al Romaniei la Varsovia la sfarsitul anului trecut. Este de profesie inginer si din 1992 a intrat in diplomatie. Vorbeste engleza, franceza, olandeza si italiana.

George Ciamba, viitor ambasador al Romaniei in Grecia, a primit avizul comisiilor reunite de politica externa cu o singura abtinere.

George Ciamba a fost in perioada 1999-2003 ambasadorul Romaniei la Ankara. In 2001 a fost reprezentant permanent al Romaniei la Organizatia Economica a Marii Negre, iar in perioada septembrie 2003-ianuarie 2005 a ocupat functia de secretar de stat in MAE. George Ciamba a fost decorat cu Ordinul National pentru Merit in Grad de Comandor (2000).

Oana Cristina Popa, diplomat MAE incepind cu anul 2001 cind a fost numita consilier la Cabinetul ministrului de Externe, Mircea Geoana. Din 2003 a lucrat pe postul de consilier la Ambasada Romaniei din Croatia.