Cu cit ne dam mai francofoni, cu atit sora noastra Franta se va uita mai chioris catre noi. Datorita atacurilor teroriste de la Londra, autoritatile franceze au anuntat deja ca nu se va mai intra ca-n brinza Schengen prin granitele UE.

Oricum, romanii erau considerati si pina acum, la palatul Elysée, oile negre ale migratiei clandestine, iar in clipa cind strunga granicereasca va functiona beton, autobuzele cu turisti dimboviteni vor fi, cu siguranta, primele intoarse din drum.

Insusi balul francofon de la Muzeul de Arta a avut loc, ca o coincidenta rau prevestitoare, in vremuri si ape tulburi pentru romanii nevoiti sa accepte realitatea acelei cinice butade: ori la bal, ori la spital!

Dupa ce am trait, vreme de cincizeci de ani, cu acuta senzatie ca baietii cu ochi albastri stau cu urechea lipita de zidul casei noastre, iacata minune, cele douazeci si cinci de state membre ale Uniunii Europene, plus Romania si Bulgaria, au hotarit ca vestita cooperativa Ochiul si Timpanul sa devina suprastatala,

toate convorbirile telefonice de pe teritoriul Europei, ca si e-mailurile si schimburile de date pe internet fiind, d’acu incolo, monitorizate si stocate in fostele magazii ale drepturilor omului.

Ce-as putea cinta la auzul acestei frumoase vesti?!

Merçi, Bécaud!