Medicii isi pot cumpara cabinetele

de     Ziua
Sâmbătă, 16 iulie 2005, 0:00Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a devenit autonoma, iar medicii isi pot cumpara cabinetele. Guvernul a adoptat joi, o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Potrivit acestui act normativ, CNAS este institutie publica, autonoma, de interes national, cu personalitate juridica, care administreaza si gestioneaza sistemul de asigurari sociale de sanatate in vederea aplicarii politicilor si programelor in domeniuls anitar ale Guvernului.

CNAS functioneaza pe baza statutului propriu, avizat de Consiliul de Administratie si aprobat prin Ordin al presedintelui CNAS. Presedintele CA este presedintele CNAS si are rang de secretar de stat.

Tot in sedinta de joi, Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta privind vanzarea spatiilor proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ teritoriale cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilorin care se desfasoara activitati conexe actului medical. Vanzarea spatiilor medicale se va realiza prin negociere directa sau dupa caz,prin licitatie publica cu strigare.

In termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a acestui act normativ, consiliile judetene sau consiliile locale, dupa caz, aproba prin hotarare lista spatiilor din proprietatea privata a acestora, ori din proprietatea privata a statului si care se afla in administrarea lor. (C.P.)


40 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri