Inundatiile au declansat o adevarata isterie populista. Atat in randurile partidelor de sorginte nationalist-comunista, precum PSD sau PRM, cat si in presa de tip tabloid sau cu simpatii de stanga.

Nimeni nu pare a fi insa interesat de rolul fundamental jucat de PSD si de clientii sai in favorizarea acestor calamitati naturale. Prin defrisarile de-a dreptul criminale din Moldova si prin indiguirile de mantuiala executate de mafia economica pesedista.

In aceste zile, ziarele cu priza la gospodine si la cei mai saraci cu duhul umbla la coarda lacrimogena: "Romania inecata in lacrimi" sau "Potopul pacatelor noastre".

Presa stangista combate viguros: "Guvernul se scufunda odata cu tara", "Romania in deriva" sau "Romania la cota de avarie". Mai exista si presa de tip SF care bate campii cu nonsalanta: "Tariceanu a pus in pericol vietile a zeci de oameni din Bacau".

Dintr-un oficios al PSD aflam si ce masuri ar lua partidul tripletei Geoana/Iliescu/Nastase in caz ca s-ar afla la guvernare: stare de urgenta, convocarea CSAT, rectificare bugetara, fondul "Solidaritatea", FMI sa ne lase sa majoram deficitul bugetar, deturnarea fondurilor PHARE, credite internationale, alertarea NATO, taxa de "solidaritate" de 3%, introducerea de noi accize si cresterea

celor existente. Intr-un cuvant, un set de masuri populist/centraliste pe care PSD era obisnuit sa le ia pentru orice tip de dezastre, fie vara, fie iarna, fie seceta, fie potop.

Din putinele jurnale care si-au pastrat cumpatul si analizeaza cu luciditate situatia aflam care-s adevaratele cauze ale inundatiilor si, implicit, ce trebuie facut, de acum inainte, pentru prevenirea lor. Defrisarile si deturnarea banilor pentru indiguiri de catre clientii fostului partid de guvernamant sunt cauza.

Lucrari serioase la infrastructura de aparare contra inundatiilor trebuie sa urmeze. De asemenea, in loc sa primeasca ineficiente ajutoare de la stat, populatia trebuie sa invete si sa fie stimulata sa-si asigure bunurile. Nu putem sta toata viata cu mana intinsa. Un pic de demnitate nu ne-ar strica. Insa PSD-ul asa ne-a invatat de 15 ani incoace. Sa stam cu mana intinsa.

Inundatiile sunt insa cel mai viguros speculate de televiziuni. Imagini apocaliptice, repetitive, cu ape negre involburate, cu case luate de ape, cu oameni plangand dupa micile sau marile averi pierdute. Nici o dilema, nici o intrebare nu razbate dincolo de ecran. Doar imagini terifiante ale naturii dezlantuite sau ale durerii oamenilor loviti de soarta.

Nici o intrebare despre defrisarile lui Omar Hayssam, Dumitru Sechelariu sau Culita Tarata din Buzau, Vrancea, Bacau, Harghita, Neamt sau Suceava. Nici un cuvant despre lucrarile de indiguire incredintate de autoritatile locale pesediste clientelei sale din toate judetele patriei.

Televiziunile cu regim de tabloid pesedist si cu datorii la stat fac si ele apel la coarda sensibila, precum omologii din presa scrisa: potop, apocalipsa, dezastru, nenorocire. Oameni amarati care acuza Guvernul ca nu-i apara de ape, ca nu primesc de mancare, ca nu mai au de nici unele. Imagini ale unor drame individuale, reale, speculate la maximum, obsesiv.

Televiziunile vor sa sugereze dimensiunile apocaliptice ale dramei nationale, dar si pe presupusii vinovati de revarsarea apelor. Nici un fel de privire responsabila in urma. Nici un fel de analiza despre ce ar trebui facut mai departe pentru ca asemenea situatii sa nu se mai repete.

Sa ne amintim ca, acum un an, mii de oameni din Comanesti si Valea Trotusuluui protestau viguros fata de firmele "arabesti" (citeste Omar Hayssam) care au defrisat tot ce se putea in zona. Din cauza defrisarilor, in vara lui 2004 s-au produs, in aceeasi zona, inundatii la fel de catastrofale ca si acum, dar mai putin mediatizate.

Deh, era PSD la putere! Cum credeti ca a reactionat presedintele de atunci, Ion Iliescu, dupa inundatii, vazand versantii dezgoliti? In cel mai pur spirit bolsevic: "Am facut aceasta prostie istorica cu improprietaririle", exclama Iliescu, promitand ca va lansa "ample programe de reimpadurire si regularizare a cursurilor de apa". Nici vorba de asa ceva.

Taierea padurilor de catre "proprietarii" de paduri pesedisti din Moldova a fost continuata nestingherit de Guvernul lui Adrian Nastase. Efectele "improprietaririi" lui Iliescu fac si acum ravagii. Defrisarile marca Hayssam/Sechelariu/Tarata sunt efectul. Adevaratul "proprietar" al inundatiilor e PSD-ul!