Noi criterii pentru casele de la ANL

de Catalina Lohan     Libertatea
Luni, 18 iulie 2005, 0:00


Familiile cu multi copii vor avea prioritate si la inchirierea unei locuinte de la Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Aceasta este una dintre modificarile aduse de Guvern privind criteriile de atribuire a locuintelor.

Criteriile de inscriere in programul ANL pentru constructia de locuinte destinate tinerilor au fost modificate, in conditiile in care practica de pana acum a demonstrat ca, in anumite cazuri, autoritatile locale au interpretat aceste conditii pentru a favoriza inscrierea in program a anumitor persoane, sustine ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely.

"Criteriile de pana acum nu erau foarte clare, au permis interpretari si atribuirea de locuinte pe criterii subiective", a mai declarat Borbely.
Iata care sunt principalele modificari aduse de Executiv:

* Familiile cu multi copii vor primi un punctaj mai mare in grila pentru acordarea de locuinte destinate tinerilor sub 35 de ani, cuprins intre doua si cinci puncte.

* Persoanele cu studii superioare vor beneficia de 15 puncte.
* Tinerii care provin din casele de copii si care au implinit 18 ani, primesc 15 puncte.

Alte criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj se refera la situatia locativa a solicitantului, starea civila si vechimea cererii. Prin noile reglementari, a fost eliminat si criteriul referitor la locul de munca al solicitantului. Adica cel in baza caruia tinerii angajati la stat primeau un punctaj mai mare decat cei angajati in societati private.

ANL va avea posibilitatea sa intre in parteneriate cu autoritatile publice locale si cu persoane fizice sau juridice detinatoare de terenuri de constructie, astfel incat sa aiba acces la terenuri deja viabilizate. De asemenea, persoanele care isi construiesc locuinte prin ANL nu vor mai primi subventii.

Guvernul a propus eliminarea subventiei de 20% acordata prin ANL pentru construirea de locuinte proprietate personala prin credit ipotecar, dupa ce Consiliul Concurentei a sesizat ca ANL este un actor privilegiat pe piata imobiliara, datorita acestui sprijin din partea statului.81 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri