Noul atentat produs la Bagdad s-a soldat cu cel putin opt morti. El are loc la scurt timp dupa ce un alt atentat sinucigas a facut zeci de victime.

Majoritatea victimelor de duminica sunt politisti, trei dintre ei apartinand unui comando de elita. Multe persoane - inclusiv civili - au fost ranite.

Noul atac a avut loc la mai putin de 24 de ore de la cel produs sambata la Musayyib, un oras din sudul Bagdadului, in care au murit 71 de oameni si 156 au fost raniti.

Atentatorul sinucigas s-a aruncat in aer in apropierea unei moschei din orasul Musayyib, care este un oras locuit in majoritate de credinciosi musulmani siiti.

Suflul exploziei a facut sa explodeze o cisterna cu petrol aflata in apropiere provocand o limba de foc ce a cuprins oameni, masini si cladiri.

Se relateaza ca parintii si-au aruncat copiii afara din casele incendiate ca sa-i salveze.

La ora atentatului sinucigas strazile erau pline de oameni care iesisera sa se racoreasca.

Intregul centru al orasului a fost distrus. Acesta a fost cel mai grav atentat din ultimele luni, punand capat unei saptamani de violente in care si-au pierdut viata peste 100 de oameni in 16 atentate sinucigase produse in Bagdad, dintre care 10 s-au produs vineri.

Gruparea militanta Al Qaeda a anuntat ca liderul sau din Irak, Musab al-Zarqawi i-a cerut sa intensifice atacurile.

pe larg in BBC