O intilnire secreta cu Traian Basescu le garanteaza liberalilor posibilitatea de a-l desemna tot ei pe inlocuitorul lui Tariceanu. Misiune grea: viitorul premier va fi unul de sacrificiu, caci in aceasta saptamina Tariceanu urmeaza sa-si dea demisia, asa cum a promis. Surse din partid sustin ca ieri s-a pus la punct calendarul decapitarilor guvernului, care sa duca la anticipate.

Presedintele Traian Basescu il asteapta marti, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu sa isi prezinte mult-anuntata demisie, dupa cum ne-au declarat surse din cadrul Administratiei Prezidentiale. Conform acelorasi surse, presedintele si premierul nu au renuntat la ideea convocarii, la toamna, a alegerilor anticipate.

Ei au stabilit ca in plan executiv se va merge pe inlaturarea efectelor inundatiilor catastrofale si a indeplinirii normelor de aderare la UE, iar in plan politic se va continua procedura anticipatelor.

Dupa cum ne-au relevat sursele din Palatul Cotroceni, cele mai mari sanse de a fi numit prim-ministru interimar, dupa demisia lui Tariceanu si pina la numirea unui nou guvern, dupa alegerile anticipate, le are ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.

Garantii prezidentiale

La o sedinta secreta cu liderii PNL, saptamina trecuta, seful statului le-a dat acestora asigurari ferme ca va numi atit un premier interimar, cit si unul cu drepturi depline, dupa alegerile anticipate, doar din rindul liberalilor. El a vrut sa puna, astfel, capat speculatiilor potrivit carora va numi un premier din rindul pedistilor.

Pe de alta parte, seful statului i-a avertizat pe liberali ca exista si in rindul lor, dar si in cel al pedistilor lansatori de zvonuri care dau ca sigura numirea unui alt prim-ministru decit Calin Popescu Tariceanu.

La aceeasi intrevedere - desfasurata la Casa Dante din Bucuresti, aflata poarta-n poarta cu resedinta prezidentiala oficiala -, Traian Basescu i-a asigurat pe liberali ca se afla in cele mai bune relatii cu liderul PNL Calin Popescu Tariceanu.