PSD va cere Parchetului General anchetarea ministrului mediului, Sulfina Barbu, si a directorului Directiei Generale a Apelor Romane, Aurel Pana, pe care ii acuza de faptul ca au determinat ca viitura Siretului sa fie deversata in judetul Galati.

Deputatul PSD, Dan Nica a precizat ca demersul social-democratilor vine in completarea plangerii depuse de 67 de locuitori ai comunei Cosmesti la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, prin care acuza incompetenta si lipsa de raspundere a celor doua autoritati ale statului.

Dan Nica a spus ca atat ministrul mediului, cat si directorul Apelor Romane au fost sesizati, in data de 8 iulie, printr-o avertizare meteorologica, in privinta faptului ca vor veni ploi abundente, dar nu au luat masurile de avertizare a locuitorilor din regiune.

Deputatul PSD a aratat ca cele doua institutii ar fi putut sa dispuna evacuarea unei cantitati de apa din lacul de acumulare de la Calimanesti, proportionala cu viitura de pe Siret, evitandu-se astfel deversarea apelor peste diguri si inundarea celor 11 localitati de pe malul stang al raului.

Dan Nica a spus ca situatia din unele comune inundate, intre care Liesti, Tudor Vladimirescu, Ivesti, este de-a dreptul dramatica, existand pericolul real al declansarii unor epidemii.