3 saptamini in Statele Unite ale Americii. Atit a stat Walter Zenga in luna de miere cu sotia sa, Raluca. Revenit din vacanta, Zenga s-a intors si la fotbal.

Spune ca trateaza cu doua echipe din afara Italiei, dar gindul ii zboara tot la Steaua, formatie pe care a readus-o in primavara europeana dupa 12 ani de pauza si cu care a cistigat titlul de campioana.

Rep. - Domnule Zenga, va e dor de Steaua?

Walter Zenga - Mi-e dor de fotbal in primul rind, dar, recunosc, imi lipseste Steaua, imi lipseste Romania. Cind esti pe dinafara e greu, mai ales ca eu am cistigat campionatul cu o echipa cu nume din Europa, dar asta e viata antrenorilor. Acum stau si astept, sint in discutii cu doua echipe din afara Italiei.

Rep. - Gigi Becali v-a dat toti banii pe care ii mai aveati de luat?

Walter Zenga - (Ride) Nu banii sint importanti. Pedrazzini mi-a adus medalia si tricoul de campion. Aceste lucruri sint mult mai valoroase. Peste ani, ce va ramine din aventura mea la Steaua? Trofeul, parcursul de exceptie din Cupa UEFA si bucuria fanilor, nicidecum banii.

Rep. - Cine v-a mai cautat de la Steaua in ultima vreme?

Walter Zenga - Nimeni. De cind am plecat, nu m-a sunat cineva de acolo. Am vorbit doar o data cu MM. I-am telefonat eu sa-i spun bafta pentru sezonul urmator. Atit.

Rep. - Ati simtit vreun moment ca Mihai Stoica v-a tradat?

Walter Zenga - Niciodata. De nimeni nu m-am simtit inselat, mai ales de MM. Cu el am lucrat din prima zi pina la ultima. Au fost presiuni si din afara, si din interior, dar pina la urma am iesit campioni.

Faptul ca MM a spus ca titlul mi se datoreaza suta la suta e un lucru foarte important pentru mine, insa fara jucatori nu s-ar fi realizat absolut nimic.

Rep. - Sincer, in aceasta luna care a trecut de cind l-ati refuzat pe Gigi Becali, ati avut macar intr-o zi regretul ca nu v-ati intors in Ghencea?

Walter Zenga - Nici macar o secunda. Era normal sa nu accept din moment ce el a sunat 5-6 antrenori, dupa care s-a gindit si la mine.

"Respectati-l pe Protasov!"

Rep. - Ce parere aveti de alegerea Stelei pentru ucraineanul Protasov?

Walter Zenga - Nu-l cunosc ca antrenor. Stiu doar ca a cistigat campionatul in Grecia.

Rep. - V-a sunat de cind a fost instalat in Ghencea?

Walter Zenga - N-am primit nici un telefon de la el. Fiecare antrenor vine cu conceptiile lui. Insa eu imi doresc foarte mult un lucru de la el.

Rep. - Care?

Walter Zenga - Sa continue ce am facut eu acolo.

Rep. - Va putea cu Gigi Becali patron?

Walter Zenga - Fiecare are caracterul lui, insa eu cred ca va avea probleme din acest punct de vedere. Si nu va fi bine pentru echipa. Si Gigi Becali stie asta, dar nu se poate abtine. Va si dau un exemplu, pe parcursul returului a tot spus ca ii da pe X si pe Y afara.

Unde sint acesti jucatori acum? Tot in lotul Stelei! Dar acele declaratii au creat presiune la vremea lor.

Rep. - Si ce sfaturi aveti pentru Protasov?

Walter Zenga - Eu il incurajez si ii urez succes. Apoi, trebuie sa le spun celor care se ocupa de Steaua ca aceasta echipa merita un antrenor valoros. Deci, respectati-l pe Protasov!

"Cea mai mare greseala am facut-o in pauza meciului cu Otelul"

"Am facut multe greseli spre finalul campionatului, dar una a fost de neiertat. Practic, m-a costat postul si viitorul meu la Steaua", spune enigmatic Walter.

Ce greseala? Povesteste Zenga: "La pauza meciului cu Otelul, cind era 0-1, le-am spus jucatorilor niste cuvinte pe care nu trebuia sa le zic: «Pina acum v-am dus in spate, de-aici incolo descurcati-va si voi!». Asa am crezut eu ca pot trezi o echipa care era adormita. Din pacate, echipa a reactionat exact invers.

De atunci s-a produs o ruptura. Probabil ca daca am fi cistigat meciul de la Galati, eram cel mai mare antrenor. L-am pierdut si a trebuit sa plec".

De ce a refuzat Timisoara

Zenga a vorbit si despre refuzul de a merge alaturi de Cosmin Olaroiu la Timisoara. "Oferta a fost reala.

M-a sunat Oli chiar dupa ce Gigi Becali m-a dat afara, insa e mai dificil pentru mine sa ma duc undeva unde sa fac alte lucruri decit munca de antrenor principal", a spus Walter, dupa care a estimat sansele gruparii banatene de a se implica in lupta pentru cistigarea titlului: "Poli a intrat in forta in aceasta

batalie si va avea un cuvint greu de spus".

"Vor fi mari probleme fara Dorinel"

Zenga crede ca "plecarea lui Dorinel Munteanu va fi o grea pierdere pentru Steaua. El e, din punct de vedere tactic, cel mai bun jucator pe care l-am antrenat eu vreodata. Extrem de inteligent si foarte smecher".

Despre faptul ca ros-albastrii au transferat un singur jucator, pe Victoras Iacob, italianul spune: "Eu nu l-am avut nici macar pe Iacob in retur. Am jucat cu Litu, un pusti de 18 ani. Si apoi, exista acolo Dica, un fotbalist extrem de important in angrenajul Stelei. Poate fi folosit pe orice post de la mijloc in sus.

El poate face pereche in atac cu Iacob, Cristea sau Dinita".

"Intrarea lui Giovanni Becali la Dinamo face din aceasta echipa o favorita la titlu, pentru ca el este un om potent si foarte influent. Pe deasupra, a avut deja o experienta esuata la Rapid"

Lui MM i s-a redus suspendarea

Ieri, Comisia de Recurs Federala a admis memoriul facut de Mihai Stoica si i-a injumatatit presedintelui executiv al Stelei suspendarea de un an primita din partea Comisiei de Disciplina si mentinuta de Comisia de Apel dupa ce a lovit cu pumnul un suporter in timpul meciului Steaua - CRF Cluj 1-0.

De asemenea, MM nu trebuie sa mai plateasca decit 1.370 de euro amenda, in loc de 5.370. Aceeasi comisie a respins ca nefondat recursul lui Gigi Becali, care a primit avertisment si penalitate financiara de 4.000 de euro din partea Comisiei de Disciplina a FRF pentru declaratii in legatura cu incorectitudinea unor jocuri din Divizia A.

Incasarile amicalului de la Buzau merg la sinistrati

Steaua va disputa joi ultimul amical inaintea debutului in turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Adversara ros-albastrilor va fi Gloria Buzau, partida urmind sa se joace pe stadionul divizionarei B de la ora 18:30. Pretul biletelor va fi de 30.000 de lei, iar incasarile vor fi donate sinistratilor din judetul Buzau.

Protasov se duce la Dublin

Antrenorul Stelei, Oleg Protasov, nu s-a intors cu echipa la Bucuresti dupa stagiul din Austria.

El a mers la Atena pentru a petrece citeva zile alaturi de familie si de acolo va pleca direct la Dublin pentru a urmari meciul retur dintre Shelbourne si Glentoran, una dintre cele doua echipe urmind sa fie adversara ros-albastrilor in turul doi preliminar al Ligii Campionilor. In tur, Shelbourne a cistigat in deplasare cu 2-1.

Azi se judeca apelul in cazul Radoi

Apelul facut de clubul Steaua pentru Mirel Radoi va fi judecat azi, la ora 12:00, la sediul FRF. Capitanul Stelei a fost suspendat 4 etape de Comisia de catre Disciplina prezidata de Doru Viorel Ursu pentru ca a parasit cantonamentul echipei nationale fara aprobarea selectionerului.

Acest caz trebuia judecat saptamina trecuta, insa a fost aminat, membrii comisiei dorind sa-l audieze si pe Radoi, revenit in tara abia duminica.