Liviu Luca, patronul Realitatea Tv, a declarat ieri ca nu intentioneaza sa scoata nici o publicatie noua si ca-i va folosi pe o parte din fosti ziaristi de la EVZ la Realitatea Tv ca si pana acum. Cu toate acestea, surse dintre jurnalisti au afirmat ca vor incepe munca la doua noi proiecte.

La inceputul acestui an, odata cu „adoptarea” lui Dan Turturica de catre Liviu Luca, trustul infiintat de Petrom Service s-a imbogatit cu mai bine de 30 de jurnalisti, care au ajuns pe statul de plata al televiziunii Realitatea TV.

Desi planurile initiale au fost legate de infiintarea sau revigorarea unei publicatii, pe piata media a aparut vestea ca seful Realitatea TV isi ia mana de pe fostii angajati ai „Evenimentului zilei” si ca le-a oferit varianta „plecati la „Averea” sau plecati de tot”.

Surse din interiorul grupului au confirmat pentru EVZ faptul ca, intr-adevar, echipa nu va mai lucra pentru Realitatea TV, dar sustin ca, in aceste zile, se lucreaza la definitivarea noilor contracte. Acestea urmeaza sa prevada, conform acelorasi surse, ca ziaristii vor munci la doua publicatii noi, un cotidian si un saptamanal, care vor fi lansate pe piata in cursul lunii octombrie.

„Ce va fi in viitor doar Dumnezeu stie”

Contactat telefonic de EVZ, Liviu Luca a infirmat insa ambele variante. El sustine ca nu are nici un fel de planuri de dezvoltare in ceea ce priveste presa scrisa, dar ca nici nu le-a pus in vedere jurnalistilor ca nu mai au loc la televiziune. „Cei 35 raman acolo unde au fost si pana acum, la Realitatea TV. Nu am de gand sa fac nici un ziar, nici acum, nici in toamna si nici mai tarziu.

M-am angajat sa am grija de ei si asta fac, deocamdata. Ce va fii in viitor doar Dumnezeu stie”, a declarat acesta.

Grupul de ziaristi a fost angajat dupa demisiile de la „Evenimentul zilei”, dar, in ultimele sase luni, s-a imputinat considerabil. Jurnalistii au fost angajati la Realitatea TV, desi Liviu Luca este implicat in alte doua cotidiene aflate pe piata, „Ziua” si „Gardianul”.

Basescu vorbeste despre televiziunea „domnului Vantu si a domnului Luca”

Oficial, structura media formata din Realitatea TV, Radio Total, reteaua Alpha si ziarele „Ziua” si „Gardianul” este controlata de Liviu Luca, in numele Petrom Service, care detine actiuni in diferite cuantumuri la mijloacele de presa amintite.

Zvonurile conform carora Sorin Ovidiu Vantu s-ar afla in spatele trustului de presa amintit au primit o confirmare implicita duminica seara, la TVR 1, cand presedintele Basescu a vorbit despre campaniile televiziunilor de strangere a fondurilor pentru sinistrati. „Toti proprietarii de televiziuni, si proprietatea domnului Vantu si a domnului Luca, proprietatea domnului Voiculescu (...

) fac campanii de strangere de fonduri”, a spus presedintele.

Anterior, Liviu Luca a confirmat, pentru EVZ, calitatea de consilier RealitateaTV a lui Sorin Ovidiu Vantu. Solicitat de „Evenimentul zilei”, Vantu a declarat: „Mi se pare ca exista o stare de confuzie generalizata in societatea romaneasca. Nu vad de ce domnul presedinte Basescu ar face exceptie”. (Iulian Comanescu)