Conditii suplimentare de intrare a cetatenilor romani in statele UE

de     HotNews.ro
Marţi, 19 iulie 2005, 0:00


In urma modificarii prevederile legale privind conditiile de intrare a cetatenilor romani in statele membre ale UE, acestia trebuie sa prezinte in plus si un set de documente care sa justifice scopul si conditiile sederii, iar cei care efectueaza o vizita pe baza unei invitatii nu mai sunt exceptati de la prezentarea unei sume minime in valuta la iesirea din tara.

Prevederile legale privind conditiile de intrare a cetatenilor romani in statele membre ale UE, precum si reglementarile referitoare la regimul pasapoartelor in Romania au fost modificate si completate printr-o ordonanta de urgenta.

Astfel, la iesirea din tara, cetatenii romani trebuie sa prezinte in plus si un set de documente care sa justifice scopul si conditiile sederii, iar cei care efectueaza o vizita pe baza unei invitatii nu mai sunt exceptati de la prezentarea unei sume minime in valuta la iesirea din tara.

Potrivit reglementarilor, eliberarea si emiterea pasapoartelor pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate se poate face si prin mandatar, cu procura speciala autentificata in strainatate de Oficiul Consular.107 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version