Atacurile fotbalistului de la echipa italiana Juventus Torino la adresa jucatorilor din generatia de aur au primit o riposta civilizata

Neasteptatul atac lansat de Adi Mutu la adresa generatiei de aur a starnit, in egala masura, stupefactie si indignare. „Briliantul” a afirmat, intr-un interviu acordat postului TVR 1 si difuzat luni seara, ca nu intelege de ce li se spune lui Hagi si coechipierilor sai „generatia de aur” deoarece n-au castigat nimic.

Mai mult, proaspatul insuratel nu-si explica prezenta lui Cristi Chivu la meciul Romania '94-Brazilia '94 intrucat actualul capitan al nationalei n-a facut parte din echipa de la Mondialele din SUA.

„Baciul”, raspuns elegant

Primul care a raspuns a fost Gica Popescu, organizatorul galei: „Pe Chivu l-am invitat cu o zi inaintea partidei, dupa ce am vazut donatia pe care a facut-o sinistratilor din Moldova.

Eram convins ca prezenta lui va aduce beneficii la Seara Campionilor, dovada ca tricoul lui s-a vandut cu 22.000 de euro. Ganditi-va ca fara el se strangeau cu 22.000 de euro mai putin pentru victimele inundatiilor”.

„Baciul” s-a abtinut insa de la o replica in privinta celeilalte afirmatii: „Am mai discutat cu Mutu in ultima vreme si nu mi s-a parut sa aiba ceva impotriva noastra. E si greu sa aiba el ceva impotriva noastra! Dar nu ma intereseaza ce a zis Mutu”. Cel vizat, Cristi Chivu, s-a rezumat la a spune ca „a fost o onoare sa fiu invitat la acel meci.

N-am facut parte din generatia de aur, dar puteam oare sa refuz asa ceva?”.

„Se simte frustrat”

Dan Petrescu l-a ajutat pe Mutu in urma cu doi ani, cand s-a transferat de la AC Parma in Anglia, la Chelsea Londra. Acum nu vrea sa mai auda de „Briliant”: „Alta treaba n-am decat sa comentez ce-a zis el?”.

Florin Prunea s-a inflamat si el: „Are dreptate cand spune ca n-am castigat nici o medalie de aur si ca n-ar trebui sa ne numim asa. Cred ca se simte frustrat, exista o mare presiune pe el si pe restul jucatorilor din generatia de azi. Dar el, jucand la o echipa ca Juventus, ar trebui sa reziste.

Ar trebui sa vorbeasca despre generatia actuala, ca despre generatia noastra vorbesc suporterii, presa... Are cine! Oricum, pentru noi important e ce spun fanii, nu ce zice Mutu!”.

Dorinel Munteanu a avut o replica ponderata: „Aceste lucruri sunt copilaresti! Generatia mea a demonstrat prin fapte, nu prin vorbe. La vorbe si mistouri suntem toti campioni mondiali. Pe noi ne-au caracterizat rezultatele. N-am castigat nici o medalie, dar va trece mult timp pana vor reusi altii performantele noastre.

Cu asemenea afirmatii nu se poate face treaba, cand nationala trece printr-o criza. Nu e frumos sa-si atace colegii”.

„Sub influenta prafurilor”

Ionut Lupescu, cel care l-a avut sub „aripa” pe Mutu la Dinamo, a incercat sa se abtina: „Am probleme mult mai importante decat sa comentez ce-a zis Mutu! A fost coleg cu mine. Tocmai de aceea, stiind ce-i poate capul, nu vreau sa comentez”.

Virulent a fost, in schimb, Jean Vladoiu: „Cred ca era sub influenta prafurilor cand a vorbit despre noi asa! De unde sa stiu eu ce are el cu generatia de aur? De fapt, nici nu ma intereseaza ce declara Mutu si nu ma intereseaza nici el ca persoana. Cine e Mutu, pana la urma? Exemplul cel mai elocvent este dat de faptele lui. Eu cred ca-l bagam prea mult in seama.

Pentru mine e inexistent, ca si pentru restul echipei nationale din '94. E un zero barat!”.