De Aurel Pana, director general la „C.N.

Apele Romåne“, fost peremist pe buna dreptate, actualmente pedist trist si lustrat de la o candidatura mai inalta in PD si terfelit la nivelul cel mai inalt de catre presedintele Basescu (Traian Basescu l-a sunat pe telefonul rosu si l-a facut ca pe vapor), n-ati fi auzit niciodata daca ziarul Cotidianul nu l-ar fi inregistrat injurånd-o ca un birjar de Volga neagra pe reporterita care si-a

permis sa-l intrebe la ce folos sunt alocate 40 de milioane de euro pentru prevenirea inundatiilor de la lacul Snagov (nici pe vremea erei glaciare acest lac, in jurul caruia stau fara cacastoare ecologica cei mai nesimtiti stabi ai Romåniei, n-a avut vreo problema cu vreun gen de catastrofa!).

Ei bine, Aurel Pana a fost in anii ‘80 nici mai mult, nici mai putin decåt seful Delegatiei Romåniei la sediul permanent al CAER de la Moscova (pentru cei mai tineri, CAER-ul era, taica, un fel de UE al tarilor comuniste cu sedii la Moscova, Varsovia, Berlin), post in care l-a prins påna si revolutia din ‘89, de destoinic to‘aras ce era.

Astazi, dupa 15 ani, seara, cånd domnul director general Pana devine uman, isi aminteste cu placere de chiolhanurile tovarasesti de la hotelul „Rossia“, de plimbarile in Moskviciuri cu candelabre de plafon, cånd, ca un cadru acoperit al Securitatii (mai precis al Directiei de Informatii Externe a Securitatii), månca nu numai cacat ziua, ci si icre negre noaptea. {i tot cu polonicul.

Nu noi o zicem, ci cel care l-a „dezamagit“ pe Aurel Pana in 1978 pentru CIA, generalul Ion Mihai Pacepa: Absolut toti angajatii reprezentantelor economice ale RSR, cåt si ai intreprinderilor de comert exterior, erau ofiteri acoperiti ai DIE! Inchipuiti-va ca la importanta sediului de la Moscova al CAER-ului, Partidul si Securitatea nu ar fi trimis niciodata vreun intelectual de la 2 Mai sa

se-mbete zilnic cu KGB-ul pe la mesele supravegheate tehnic si informativ!!

Liviu Mihaiu