Grupul Rompetrol cere compensatii juste Guvernului Romaniei

de     Amos News
Miercuri, 20 iulie 2005, 0:00


Grupul Rompetrol a prezentat Guvernului Romaniei o nota formala de notificare a unei dispute prin care solicita compensatii juste ca urmare a prejudiciilor aduse de incalcarea drepturilor fundamentale ale companiei si a managerilor sai.

The Rompetrol Group NV (TRG), prin firma internationala de avocatura Salans, a prezentat pe 19 iulie 2005 o nota formala de Notificare a unei Dispute catre Guvernul Romaniei pe baza prevederilor Tratatului Bilateral de Investitii dintre Olanda si Romania.

Prin aceasta notificare Guvernul Romaniei este anuntat ca s-au violat drepturile fundamentale si cele de protectie datorate companiei cat si managerilor sai, iar TRG a suferit pierderi economice si este indreptatita sa obtina compensatii juste.

Notificarea este urmata de o perioade de 90 de zile in care Guvernul Romaniei si TRG vor negocia pentru rezolvarea pe cale amiabila a disputei.

TRG spera ca dupa prezentarea acestei Note formale de Disputa, Guvernul Romaniei sa solutioneze aceasta cerere pe cale amiabila cu TRG, evitand astfel procedurile de arbitraj ce ar putea fi initiate conform regulilor de arbitraj ale Centrului International pentru Solutionarea Disputelor investitionale al Bancii Mondiale (ICSID) cu sediul in Washington DC.

TRG va face toate eforturile necesare unei solutionari prin negociere directa cu Guvernul Romaniei si va respecta cerintele de confidentialitate in privinta acestor proceduri. Din acest motiv nici TRG si nici avocatii sai nu pot da detalii suplimentare la acest moment.

Dinu Patriciu a fost acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune pentru neefectuarea investitiilor promise la rafinaria Petromidia si pentru pagubirea statului cu sute de miliarde de lei prin diminuarea unor taxe.


42 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică