S-au aprobat

Normele tehnice privind determinarea cuantumului comisionului la fondul de risc ***

de     HotNews.ro
Miercuri, 20 iulie 2005, 0:00Ordinul nr 820 din 15 iunie 2005 pentru aprobarea Normelor tehnice privind determinarea cuantumului comisionului la fondul de risc, in procente, pentru acoperirea riscurilor financiare care decurg din garantarea de catre stat a imprumuturilor contractate de persoane juridice de la institutiile creditoare, precum si din imprumuturile contractate direct de stat si subimprumutate beneficiarilor

finali.
Platitorii de comision la fondul de risc sunt agentii economici beneficiari ai unei garantii de stat sau ai unui subimprumut pentru care rambursarea imprumutului se efectueaza din sursele proprii ale acestora, conform actului normativ de aprobare a acordului de imprumut.
Comisionul la fondul de risc, datorat de entitatile prevazute mai sus, este exprimat ca procent, aplicat la valoarea imprumutului contractat direct sau garantat, rambursat din sursele proprii ale garantatului sau subimprumutatului.

In cazul in care rambursarea imprumutului este prevazuta a se asigura atat din sursele proprii ale subimprumutatului, cat si de la bugetul de stat, cuantumul comisionului la fondul de risc se va aplica proportional cu ponderea surselor proprii in valoarea totala a imprumutului contractat.
Modul de plata a comisionului la fondul de risc, respectiv numarul de rate si datele de plata a acestuia, se va stabili de comun acord cu platitorii, fiind reglementat de prevederile conventiilor de garantare si ale acordurilor de imprumut subsidiar.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


267 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by