“Eu pot sa va spun ca ieri de la ora 12 pana la ora 17 aproape ca l-am implorat pe primul ministru sa inteleaga ca situatia e de asa natura si ca si el a dus lucrurile in situatia asta”, a declarat, astazi, Radu Berceanu, presedintele PD Dolj. El a facut aceste afirmatii in cadrul emisiunii “Romania la raport”, realizata de Carol Sebastian la Radio MIX.

Intrebat daca doar el l-a implorat pe primul ministru sau tot PD-ul, Berceanu a raspuns: “Nu, tot PD-ul si o parte din PNL, restul mai mult sau mai putin. Sigur, erau subalterni de-ai lui, care sa zic asa, taceau in mod semnificativ. Eu i-am si spus: “Domnule Tariceanu, parerea mea e ca faceti o foarte mare greseala si nu vor trece prea multe luni si veti regreta momentul asta””.

“Noi suntem foarte buni prieteni. Eu tot ce i-am spus domnului Tariceanu, chiar daca i-am spus lucruri mai dure, ele au fost o incercare disperata, poate, doar doar s-o convinge”, a mai spus el.

INSERT BERCEANU DESPRE IMPLORARE

Pe de alta parte, intrebat daca din punct de vedere personal crede ca primul ministru trebuie sa demisioneze, Berceanu a raspuns: “Eu unul daca as fi fost in locul domnului Tariceanu, cand ma intorceam de la Bruxelles nici nu clipeam, nici nu-mi trecea prin cap sa ma mai gandesc la altceva fata de situatia care se crease si la care a participat si nu ca un singur participant oarecare, ci ca

dirijorul acestei orchestre.”

Berceanu a mai spus ca lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat decizia declansarii alegerilor anticipate fusese luata deja “in unanimitate in foruri foarte importante, nu asa in Biroul Permanent, 15 insi in spatelor usilor inchise”. De asemenea, Berceanu a dat asigurari ca Alianta D.

A nu se va rupe din cauza acestei crize politice si a admis ca vor avea loc discutii in cadrul Aliantei pentru a se detensiona relatiile dintre PNL si PD.