Romania lacustra sufera pe toate planurile. Pana acum, societatile de asigurari vor scoate din visterie 5,5 milioane euro, despagubiri pentru inundatii.

Stihiile care continua sa cada peste tara au dus, intre altele, la transformarea municipiului Ramnicu Valcea intr-o zona parca lovita de ciclon, la spulberarea de acoperisuri in Campulung Muscel, la distrugerea simbolului secular al motilor, Gorunul lui Horea si au generat pagube de peste 10 milioane de euro societatii Electrica. Nu in ultimul rand, deficitul bugetar a fost aruncat in aer.

Simbolul motilor, distrus de furia naturii

Furtuna a lovit din nou Romania in noaptea de marti. Alba, Hunedoara, Arad, Covasna, Iasi sau Valcea au fost printre cele mai afectate judete. Vantul devastator a distrus unul dintre monumentele istorice si de suflet ale romanilor, Gorunul lui Horea, situat in cimitirul din satul Tebea.

Ploaia a calamitat bugetul Romaniei

Inundatiile au calamitat deficitul bugetar si implicit acordul cu FMI. Cu toate astea, Romania are suficienti bani pentru reconstructie si nu are nevoie sa se imprumute pe pietele internationale. Numai in acest an, PIB-ul tarii a crescut cu circa 20 de miliarde de euro.

Campania Jurnalul National - Salvati bisericile inundate!

Biserica este poarta catre Cer a rugaciunilor noastre. In satele cotropite de ape, oamenii disperati nu mai au nici macar unde sa ceara indurare de la Dumnezeu. Jurnalul National vine in ajutorul bisericilor afectate de inundatii cu o campanie umanitara.