Mama unui copil roman bolnav de leucemie, Ana Maria Tagoe, a declarat cotidianului englez The Sun ca a uimit-o lacomia fostului top-model american Cindy Crawford.

Vizita de trei zile a vedetei in Romania in scopul strangerii de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie ii costa pe organizatori, spune publicatia amintita, peste 130.000 de dolari. "Nu-mi vine sa cred ca este atat de lacoma. Cu 70.000 de lire sterline s-ar plati operatii de transplant de maduva pentru patru copii", afirma doamna Tagoe pentru The Sun.

O FAPTA BUNA

Cindy Crawford va veni in Romania, la sfarsitul lunii august, pentru implicarea intr-o campanie umanitara menita sa salveze viata copiilor romani care sufera de leucemie. Ea va fi promotorul proiectului "O sansa la Viata". Actiunea caritabila este organizata de agentia Cosmopolitan Models si de fundatia "Valente umane".

DOUA ROMANCE SUPARATE

Mihaela Radu, unul dintre organizatori, declara recent ca spera ca prezenta vedetei sa ajute la strangerea a 150.000 de euro, tinand cont de faptul ca un transplant de maduva costa cel putin 30.000 de euro.

Insa, in ziarul englez, o anume Ruxandra Cusnir, prezentata drept responsabila cu strangerea de fonduri, iar in publicatia Ireland on-line ca purtatoare de cuvant a Fundatiei "Valente Umane", afirma: "Sper ca organizatorii sa nu cheltuie toti banii pe nota de plata a lui Cindy Crawford".

ONORARIU LA SECRET

Contactata telefonic, organizatoarea Mihaela Radu a precizat ca nu stie cine sunt cele doua femei ale caror declaratii apar in The Sun: "Nu am auzit de ele. De ce nu au vorbit si cu noi cei de la The Sun?". Cat despre onorariul de 100.000 de dolari, suma care s-a scris in presa autohtona ca i-ar reveni lui Cindy, Mihaela Radu spune ca nu este reala. "Da, exista un onorariu, insa unul simbolic.

Nu este vorba de bani cash. Intr-adevar, ii va fi pus la dispozitie un avion particular, precum si un meniu personal, dar aceste lucruri sunt normale pentru o vedeta de talia ei. Pentru a atrage publicul aveam nevoie de un nume sonor, ca altfel nu da nimeni bani pentru copii", a declarat Mihaela Radu.

Cindy primeste totusi o suma de bani reala pentru a veni in Romania, conform celor spuse de organizatoare.

DATA IN JUDECATA

Daca se va descoperi identitatea Ruxandrei Cusnir, aceasta va fi data in judecata de fundatie. "Pe mama, Ana Maria Tagoe, o invitam sa ne contacteze. O asiguram ca o vom ajuta", a tinut sa precizeze Mihaela Radu.

CEL MAI BINE PLATIT TOP-MODEL

Cindy provine dintr-o familie modesta. La 15 ani, a debutat in modelling, iar in 1995 a devenit cel mai bine platit model din lume (10.000 $ prezentarea). Dupa divortul de actorul Richard Gere, diva s-a casatorit cu Rande Gerber, proprietarul unor restaurante din New York. Cindy are doi copii: o fata si un baiat.

PROGRAMUL VIZITEI

Conform celor precizate de organizatori, in atributiile lui Cindy intra participarea la o conferinta de presa si la cateva evenimente mondene, precum si prezentarea la un spectacol televizat de strangere de fonduri. Banii pentru copii vor fi stransi in cadrul acestui show la care au fost invitate vedete si oameni de afaceri cu dare de mana.