Intel Corporation a anuntat o cifra de afaceri de 9,2 miliarde USD pe ce-al doilea trimestru al anului, cu 15% mai mare decat in perioada similara a anului trecut si cu 2 procente mai putin decat in trimestrul intai, 2005.

Profitul net a fost de 2 miliarde dolari, cu 16% peste profitul din aceeasi perioada a anului 2004, si cu 6% mai putin decat in trimestrul intai al acestui an. Castigurile per actiune au fost de 33 de centi, cu 22% mai mult decat in trimestrul similar al anului 2004 si cu 6% mai putin fata de 35 de centi in primul trimestru din 2005.

"Intel a anuntat rezultate financiare record pentru cel de-al doilea trimestru al anului, cu o crestere de 15% fata de situatia din perioada similara a anului trecut, ca urmare a cererii mari de platforme pentru notebookuri" a declarat Paul Otellini, Presedinte si CEO Intel.

"Beneficiile investitiilor noastre in dezvoltarea de noi produse, tehnologii avansate pe baza de siliciu si in pietele emergente s-au transformat intr-o crestere care uimeste industria.

Asteptam cu nerabdare cea de-a doua jumatate a anului, in care vom livra in volum mare procesoare dual-core, vom incepe productia bazata pe tehnologia de 65 de nanometri si vom livra noi platforme inovatoare".