Executivul a discutat joi in sedinta de Guvern despre masurile ce trebuie luate dupa retragerea apelor. S-a apelat din nou la bugetul statului. Mancare, corturi, paturi, paturi si obiecte de stricta necesitate in valoare de de 29 de miliarde de lei.

Gunernul a hotarat sa acorde 15 miliarde lei obiecte de cazarmare pentru localitatile din judetul Vrancea, 15 miliarde de lei pentru famiile care au ramas fara case.

Alte 1 500 de miliarde pentru refacerea infrastructurii merg la Ministerul Transporturilor, 500 de miliarde merg la Ministerul Mediului cu acelasi scop si 390 de miliarde s-au dus la Ministerul Agriculturii pentru despagubirea posesorilor de teren agricol asigurat. In fine, 2.550 de miliarde pleaca la prefecturile din judetele afectate de inundatii.

In total: aproximativ 5 mii de miliarde de lei.

Dislocarea unei sume atat de mari poate duce la o noua rectificare a bugetului. Secretarul de stat de la finante Dragos Nedelcu declara ca deficitul va creste anul acesta peste nivelul convenit cu FMI, adica 0,74%. Mai mult, el spune ca a fost o decizie luata de Executiv, de crestere a deficitului la circa 1% din PIB.