Asumarea raspunderii guvernului in parlament pentru o declaratie politica de urgenta privind refacerea tarii dupa inundatii, integrarea in UE si reforma justitiei va ramane fara motiune de cenzura.

Profund recunoscator premierului ca l-a scapat de anticipate si l-a scos din malul in care se scufundase dupa ampla si epuizanta campanie de coruptie desfasurata atatia ani, PSD a anuntat ca-l va cruta pe dl Tariceanu de o noua aparitie in parlament - lasandu-l pe mana colegilor sai de partid si de alianta.

Nemultumiti ca acesta i-a lasat balta in fata propriului electorat, o parte din liberali si democrati au preluat "criza anticipatelor" si se gandesc la inlocuirea premierului cu eterna rezerva si tanara speranta Stolojan. Ultimul CURS, adus de viitura exact in dreptul Palatului Victoria, il indica pe dl Stolojan ca preferinta a 57% din romani fata de numai 20% suporteri ai dlui Tariceanu.

Cam saracuta oferta daca stai sa te gandesti ca dinamismul liberal se intoarce dupa 15 ani tot la Stolojan, recalificat intre timp la centru dreapta dupa un furtunos debut fesenist. Demografia bate democratia: se vede ca structurile nomenclaturisto-securiste au facut cam putini copii de vreme ce nu se acopera bine necesarul si repartitiile si pentru PNL.

Dl Stolojan are insa si alti sustinatori, dincolo de sondaje. Presedintele Basescu il tine in maneca de catva timp, iar PSD n-a ascuns ca si-l doreste ca premier in ciuda faptului ca sufera de nervi - sau poate tocmai de aceea.

Ca masura de prim ajutor a guvernului dupa criza de personalitate si de identitate a dlui Tariceanu, liberalii au in vedere o remaniere rapida unde primul vizat este dl Cinteza, cel de-al XIV-lea papa lapte de la Ministerul Sanatatii.

Surprinsi cu anticipatele (votate in unanimitate la Conventia Nationala) in casa, ministrii PD i-au reprosat premierului ca nici macar nu i-a informat despre textul declaratiei politice prezentate in parlament. N-au pierdut nimic. N-avea nici un vers, nici un citat biblic.

Era un fel de buletin meteo al Aliantei: cand ploua, aliatii regreta c-au vorbit de anticipate, cand iese soarele regreta c-au ramas fara ele.

Asta nu inseamna ca partidele s-au retras in matca lor. Data fiind noua semnificatie a cuvantului "irevocabil", au ramas cu arma la picior sa nu fie luate prin surprindere de noi precipitatii electorale. Partea buna e ca in toiul campaniei guvernul a apucat sa mareasca pensiile agricultorilor si sa mentina indexarea salariilor.

Daca ar promite ca nu se lasa iar cu inundatii, aliatii ar putea sa mai faca din cand in cand cate-o campanie scurta in care sa scada TVA si sa dea cate-o demisie - ca sa vedem cine pe cine mai tradeaza. Sa traiti irevocabil!