Liderii Uniunii Nationale a Industriasilor din Romania - UGIR-1903 - se intrunesc, astazi, intr-o Adunare Generala Extraordinara pentru a alege un nou presedinte al acestei confederatii patronale.

Celui care ocupa in prezent functia de presedinte - controversatul om de afaceri Ovidiu Tender - i s-a cerut in repetate randuri sa paraseasca UGIR-1903, pe motiv ca este "invinuit intr-un voluminos dosar de coruptie instrumentat de PNA" si ca, in aceste conditii, Uniunea Industriasilor "si-a pierdut capacitatea morala de actiune ca patronat national".

Acum, presedintii organizatiilor patronale din UGIR-1903 considera ca Ovidiu Tender "va da dovada de demnitate si intelegere fata de interesele confederatiei", solicitandu-i acestuia "demisia de onoare" din functia de presedinte. Surse din cadrul organizatiei ne-au declarat insa ca Tender nu e deloc dispus sa demisioneze.

Ieri, intr-o intalnire cu liderii industriasilor, el a amenintat ca va aduce "grupuri de presiune", va declansa "un scandal de proportii" si va domina sedinta Adunarii Generale Extraordinare astfel incat sa nu se adopte hotararile propuse.