Fostul tehnician al echipei Steaua Bucuresti este noul antrenor al celei mai titrate echipe din Serbia, Steaua Rosie Belgrad. Italianul a batut palma pentru un un salariu de 300.000 de euro pe an, pana in 2007. Zenga este primul antrenor strain din istoria de 60 de ani a clubului sarb.

Pentru acest post s-au mai purtat negocieri si cu fosta glorie a fotbalului olandez, Ruud Gullit, care ceruse un salariu de un milion de dolari, dar si cu romanul Gheorghe Hagi, care solicitase 450.000 de euro pe sezon. „Sunt extrem de fericit”, a comentat Zenga noua sa mutare.

„De-acum pot sa ma laud cu faptul ca in cariera mea am antrenat singurele echipe din Europa de Est care au cucerit Cupa Campionilor Europeni. Ador numele acesta, Steaua. Sper sa fac la Belgrad ce am facut si la Bucuresti, poate mai mult”, a mai spus Zenga.

Presedintele gruparii din Serbia, Dragan Stojkovic, a prezentat obiectivele antrenorului italian la noua sa echipa: „Ma astept ca Zenga sa castige titluI cu Steaua Rosie, in sezonul viitor, si sa aiba un parcurs cat mai lung cu echipa in Cupa UEFA”, a spus Stojkovic.

Zenga l-a inlocuit pe Ratko Dostanic, care a fost demis dupa ce nu a reusit sa castige nici titlul, nici Cupa Serbiei, in sezonul trecut. „Vom semna un contract pe o durata de doi ani cu Zenga, pe data de 28 iulie, la Belgrad, cand echipa se va intoarce din turneul efectuat in Austria.

Zenga este un antrenor a carui autoritate poate aduce o imbunatatire semnificativa echipei, care are nevoie de schimbari in toate segmentele”, a spus presedintele Stelei Rosii, Stojkovic.

Zenga a primit oferta sarbilor in acelasi mod in care s-a intamplat si cu Steaua Bucuresti: in timp ce se relaxa, in vacanta, pe plaja din statiunea spaniola, Ibiza. „Asa a vrut destinul. Eram la Ibiza in locurile in care ma aflam si atunci cind m-a chemat Steaua! Atunci m-a sunat Stoica, acum a facut-o Stojkovic.

Abia astept sa ma apuc de treaba”, a povestit Zenga. Italianul a plecat ieri in Austria, unde a preluat echipa de la fostul antrenor, Ratko Dostanic.