Amenintarile lui Mitica Dragomir l-au lasat rece pe vicepremierul George Copos, care a profitat de pachetul de ordonante emise in urma cu o saptamina pentru a-si promova propunerea legislativa cu privire la drepturile de imagine din fotbal.

Actul normativ va fi operativ odata cu publicarea sa in Monitorul Oficial, dar nu va afecta contractul aflat in derulare intre Liga Profesionista de Fotbal (LPF) si firma Telesport, deoarece nu se poate aplica retroactiv.

Patronul Rapidului, sustinut de conducerea Agentiei Nationale pentru Sport (ANS) si de ceilalti conducatori ai cluburilor bucurestene, doreste negocieri individuale cu televiziunile, anulind astfel un proiect de lege initiat de deputatul PRM Dumitru Dragomir prin care administrarea contractelor de acest gen revenea in exclusivitate LPF.

In noile conditii, Dragomir va administra doar 2% din suma totala.

Provincia ameninta cu greva

In schimb, Dragomir este sustinut de majoritatea cluburilor din provincie, care au amenintat chiar cu greva daca nu se va pastra situatia actuala, care imparte din acelasi sac, in functie de locul ocupat in clasament in editia anterioara de campionat, banii obtinuti din drepturile de televizare a partidelor din Divizia A.

O decizie cu privire la eventuale proteste va fi luata pe 25 iulie, cind a fost convocata o Adunare Generala a Ligii. Oficialul LPF l-a acuzat pe George Copos ca se foloseste de functie pentru a obtine avantaje materiale.

Preturi de lux pentru meciuri de doi bani

Mitica Dragomir si-a asigurat voturile majoritatii cluburilor din Romania si gratie abilitatilor de negociator. Presedintele LPF a vindut pe un pret exorbitant drepturile de televizare a partidelor din Divizia A. Telesport s-a obligat sa vireze in conturile cluburilor peste 28 de milioane de dolari in patru ani (6.074.950 pentru 2004/2005, 6.682.445 pentru 2005/2006, 7.350.

690 pentru 2006/2007, 8.085.758, pentru 2007/2008), situatie extrem de dificila, in conditiile in care tot mai multe posturi de televiziune nu reusesc sa isi amortizeze costurile, iar posturile locale nu s-au inghesuit. Dupa PRO TV, cu care LPF se afla in proces, Antena 1 a renuntat sa mai transmita meciuri de fotbal din Divizia A in viitorul sezon.