Medias

Lansare de carte

de     HotNews.ro
Vineri, 22 iulie 2005, 0:00

Valeriu Avram

Cu ocazia Zilei Fortelor Aeriene a avut loc in 19 iulie la Casa Schuller, de la ora 18.00, Adunarea festiva organizata in cinstea Fortelor Aeriene.

De Ziua Fortelor Aeriene, la Medias, a fost lansata lucrarea ’’Germanii in Aeronautica Romana’’ scrisa de dr. Valeriu Avram. Autorul, doctor in istoria aviatiei a scris 11 carti cu tematica aeronautica, aceasta fiind o lucrare pionierat in istoriografia romaneasca din acest domeniu.

Au participat reprezentanti ai primariei, consilieri locali, reprezentanti ai armatei si personalitati ale culturii mediesene.

Valeriu Avram:

Nascut la 25 septembrie 1941, municipiul Buzau. Doctor in istorie, specialitatea istoria aviatiei, cercetator stiintific principal gradul I. Studiaza istoria aeronauticii nationale si universale de peste trei decenii.

A scris 11 carti cu tematica aeronautica, a publicat numeroase articole si studii in reviste de specialitate din tara si strainatate. Profesor universitar asociat preda cursul de Istoria aeronauticii la facultatea de Inginerie Aerospatiala din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Prof. dr.

Valeriu Avram este unul dintre cei mai importanti cercetatori din domeniul atat de fascinant al istoriei aviatiei.

Cartea Germanii in Aeronautica Romana este o lucrare pionierat in istoriografia romaneasca destinata acestui domeniu. Redactata cu multa pasiune si rabdare, ca urmare a unor studii indelungate efectuate timp de un deceniu in arhivele militare, civile si particulare.

’Autorul a urmarit sa prezinte, atat specialistilor cat si marelui public amator, o imagine de ansamblu privind rolul pe care populatia germana din Romania l-a avut la dezvoltarea aeronauticii nationale si internationale prin inventii si cercetari stiintifice de prestigiu in domeniu sau slujind aviatia civila si

militara ca piloti sau tehnicieni’, scrie in introducere prof. Carol König.


63 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri