Reteaua terorista Al-Qaida a revendicat vineri pe un site internet atentatele produse joi la Londra, printr-un comunicat semnat "Brigazile Abu Hafs Al-Masri" care subliniaza ca a fost vorba de un "avertisment" adresat tarilor care "urmeaza" politica americana din Irak, relateaza AFP.

Mesajul, a carui autenticitate nu a putut fi verificata, noteaza ca "loviturile din inima capitalei britanice a necredintei constituie un mesaj catre toate guvernele europene".

"Nu ne vom linisti pana cand toate fortele necredinciosilor nu vor fi plecat din Irak", insista autorii comunicatului, care mai precizeaza ca "e vorba de un avertisment catre toti cei care urmeaza politica presedintelui Americii necredincioase" - aluzie la presedintele Sua, George W.Bush.

Gruparea "Brigazile Abu Hafs Al-Masri - Divizia Europa" este cea care a revendicat, tot printr-un comunicat postat pe internet, si atacurile de la 7 iulie din capitala britanica, soldate cu 56 de morti.

Atentatele de joi, 21 iulie, trei in metrou si unul intr-un autobuz, la fel cu cele de acum doua saptamani, nu s-au soldat in schimb decat cu un ranit.