PSD a fost salvat sau macar scos din rahatul care ameninta sa-l sufoce de un jet baban de ape care a improscat binisor o parte din acest rahat pe obrajorii Aliantei PNL-PD, cam neatenta la directia din care bate vantu´.

Brusc, mizerabilul mozaic alcatuit din: haysami, iacubovi, guzgani rozalii, comunisti pensionati si prostanaci - totul montat intr-o coruptie beton - a fost acoperit de apa "ucigasa", pe care a inceput sa pluteasca sub ochii poporului incercat "incompetenta actualei puteri", care s-a bronzat zile bune sub aceasta stampila, cu seninatate.

De ce oare?! Pentru ca guvernantii nu au stiut cum sa abordeze cele doua crize - cea politica si cea provocata de natura, cu importanta cuvenita fiecaria in acel moment.

Lipsa de decizie, de hotarare, in fapt lipsa spiritului de initativa, lasat cam total in custodia lui Basescu, a facut din guvernul ezitant ciuca batailor, in conditiile in care omul responsabil cu actiunea dupa alegerile din 2004 tocmai cazuse pe ganduri. Cum am vazut, ulterior a cazut si in sondaje tragand dupa el implicit (sau fiind tras) si partenerii de putere.

De ce n-a dat imediat Basescu adunarea pe "punte" nu ne este prea clar.

Sa fi asteptat ca asta s-o faca primul ministru sau dimpotriva poate a asteptat sa n-o faca?! Nu este clar nici daca presedintele este suparat pentru ca s-a pierdut ocazia pentru declansarea alegerilor anticipate sau numai pentru ca Tariceanu nu si-a dat demisia ca sa-l poata inlocui cu "unul mai trai(a)nic si mai frumos"! Unii zic ca "majoritatea confortabila" dorita de Cotroceni avea si un

nume - Stolojan.

Pentru ca altfel, ca prima urgenta, ministrii Blaga, Dobre, Flutur, Atanasiu si chiar Sulfina plus parlamentarii aferenti se puteau ocupa prompt si eficient de "gestionarea" crizei sociale provocate de inundatii, in timp Monica Macovei, Dinga, specialistii si parlamentarii aferenti si aici ar fi ars in continuare la foc mocnit parti din criza politica neabandonand reforma justitiei,

asigurandu-se o buna "conlucrare" intre cele doua fronturi. Cum?! Pai nu si coruptia nepedepsita - datorita unui sistem juridic impotent ori rau intentionat - a dus la ignorarea si subminarea sistemului national de aparare impotriva dezastrelor, furandu-se din banii si materialele pentru baraje si regularizarea cursurilor de ape, pe vremea guvernarii PSD... etc., etc.

Cum insa "conlucrarea" a existat doar intre lipsa de experienta, de decizie si divergenta intereselor celor de la varful puterii, opozitia s-a trezit pe "val" - chiar daca-i cam mare si rece pentru "cinstiti, aroganti si prostanaci"!

Dar cum apele se mai si retrag, mare atentie si promptitudine la gestionarea a ceea ce ramine si mai ales se vede!