Potrivit unui studiu realizat la nivelul Agentiei Nationale Antidrog in ultimii cinci ani, in Romania a crescut consumul de droguri, mai ales in randul tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani. Din 30.000 de consumatori inregistrati la nivelul tarii, 24.000 sunt numai in Capitala.

Acelasi studiu mai arata ca 3% din liceeni folosesc marijuana, 85% din tinerii provenind din aceeasi categorie consuma amfetamine, in timp ce numarul celor care utilizeaza pastile de ecstasy s-a triplat.

"A scazut varsta consumatorilor si a crescut numarul acestora. Sunt folosite in ultimul timp asa-numitele droguri de risc – de exemplu, canabisul sau hasisul, dar si drogurile sintetice recomandate pentru consumul recreativ, in mediu privat", ne-a declarat, ieri, Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog.

Pavel Abraham a mai adaugat ca, desi nu poate spune cu certitudine ce loc ocupa Romania in clasamentul tarilor cu consum mare de droguri, totusi, tara noastra se afla la jumatatea clasamentului.

In vederea stoparii consumului de droguri in randul adolescentilor si tinerilor a fost lansata campania "Marea: singura noastra dependenta", actiune organizata de Fundatia "Salvati copiii" si de Agentia Nationala Antidrog. Actiunea se va desfasura pe litoralul romanesc, unde peste 70 de liceeni si studenti vor imparti pliante informative.