Presa italiana anunta ieri drept un lucru sigur ca „este o chestiune de ore” pana cand romanul Cristian Chivu va fi vandut de AS Roma pentru 18 milioane de euro formatiei Internazionale Milano.

Clubul romanului a intrat in criza dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca AS Roma sa plateasca 8,5 milioane de euro formatiei franceze Auxerre, considerand ca transferul jucatorului Philippe Mexes a fost ilegal.

Mexes nu avusese permisiunea clubului Auxerre de a se transfera, francezii acuzandu-i pe cei de la AS Roma ca l-au incurajat pe jucator sa isi incalce precedentul contract. In aceste conditii, AS Roma, care se confrunta de mai multa vreme cu probleme financiare, este obligata sa faca rapid rost de bani.

Chivu era vazut deja drept solutia salvatoare pentru romani, care au stabilit cu cateva zile in urma, impreuna cu impresarul romanului, ca pretul de transfer al fundasului este de 15 milioane de euro.

Cu acesti bani AS Roma planuia sa prelungeasca contractul lui Cassano si sa-i mareasca salariul, pentru a-l impiedica pe atacant sa plece gratis la expirarea acordului.

In acelasi timp, pentru Inter Milan, Chivu a devenit obiectivul numarul unu, acestia anuntand ieri ca sunt dispusi sa ofere 18 milioane de euro pentru fundasul roman. Aceasta suma este chiar mai mare decat cea cheltuita de AS Roma, in momentul in care l-au transferat pe Chivu de la Ajax Amsterdam.

Antrenorul Romei nu vrea sa-l lase sa plece

Pierderea fundasului roman ar fi insa o lovitura grea pentru antrenorul celor de la AS Roma, Luciano Spalletti. Acesta a respins ideea conform careia romanul ar putea pleca la Inter Milan. „Chivu ne se misca de aici, o spune chiar el, iar eu sunt convins de acest lucru. Voi continua sa antrenez, sa lucrez cu jucatorii pe care ii avem.

Vrem sa pastram acest lot”, a declarat ieri Spalletti. Antrenorul romanilor are motive intemeiate sa fie ingrijorat de plecarea lui Chivu.

Postul pe care il ocupa fundasul roman nu poate fi ocupat decat de Mexes (chiar „marul discordiei” dintre AS Roma si TAS), de Ferrari si tanarul Briotti, jucatori care nu poseda nici pe departe abilitatiile lui Chivu.

De asemenea, decizia FIFA de a interzice clubului AS Roma sa mai cumpere jucatori, in acest sezon de transferari, l-ar lasa pe Spalletti cu o aparare fragila. Desi romanii au facut apel la aceasta decizie, hotararea FIFA a ramas neschimbata, punandu-i pe cei de la AS Roma intr-o situatie fara iesire.

Gica Popescu, pregatit de negocieri

Impresarul Gica Popescu astepta, ieri, desfasurarea evenimentelor din Italia, declarand ca este pregatit sa negocieze de indata ce cluburile se vor intelege. „Asteptam acum ca cele doua cluburi sa se inteleaga, dupa care noi, impresarii, ne vom intra in rol. Pana atunci nu putem face nimic.

Asteptam”, a declarat Popescu. In acelasi timp, patronul clubului Inter, Massimo Moratti, recunostea ca duce tratative cu AS Roma, pentru a-l obtine pe Chivu. In cazul in care celor de la Inter le vor reusi toate combinatiile, clubul milanez ar putea cunoaste o inflatie de superfotbalisti.

Presa italiana anunta tot ieri alte mari transferuri. Pana la sfarsitul saptamanii, Figo si Samuel, de la Real Madrid, ar putea deveni coechipierii lui Chivu.