Puternic impresionati de drama pe care o traiesc in aceste zile romanii din zonele grav afectate de inundatii, mai multi artisti vor participa la un maraton muzical cu scop umanitar, dupa modelul recentului „Live 8”. Vama Veche, Voltaj, Vita de Vie, Iris, Bere Gratis, VH 2, Nightloosers, Trooper, Hi-Q, Akcent, Nicola, Stefan Banica Jr.

, Analia Selis, Pepe si Class vor sustine marti, 26 iulie, in Piata Constitutiei din Bucuresti concertul „Live pentru viata”, care va dura opt ore, de la 15.00 la 23.00.

Donatii prin telefon si pe scena

Maratonul muzical va fi transmis in direct de TVR 1 si va fi combinat cu un teledon, iar telespectatorii vor putea face donatii la numerele afisate pe ecran pe tot parcursul concertului. Mai multe personalitati din lumea politica si artistica, dar si oameni de afaceri si reprezentanti ai unor ONG-uri vor lua parte la eveniment si vor face donatii in urna de pe scena.

„Dovada de solidaritate cu cei care nu mai au viata”

Initiativa acestui spectacol apartine trupei Vama Veche care, in doar zece zile, a reusit sa puna pe picioare evenimentul. „Eram la Sinaia, intr-un bar, si am vazut la televizor ce se intampla in tara. In momentul acela am pus mana pe telefon si am inceput sa sun”, spune Tudor Chirila. Cantaretul a contactat mai multi artisti, insa unii dintre acestia nu au putut participa din motive obiective.

„Toti cei care nu pot veni marti doneaza bani”, precizeaza artistul. Initiativa muzicienilor vine sa completeze alte actiuni de ajutorare a sinistratilor. „Trebuie sa dam dovada de solidaritate cu cei care nu mai au viata”, afirma Chirila. Artistii nu vor incasa nici un onorariu pentru concertul „Live pentru viata”.

„Mi s-a oferit sansa de a face ceva”

Analia Selis a acceptat fara nici o ezitare propunerea de a canta pentru un scop caritabil. „Nici n-am stat sa ma mai gandesc, cand am fost sunata.

Cred ca trebuie sa fiu recunoscatoare ca mi s-a oferit sansa de a face ceva pentru acesti oameni”, spune cantareata. Argentinianca este casatorita cu un roman si traieste de cativa ani la noi in tara. Si membrii trupei Vita de Vie au dat un exemplu de solidaritate si au raspuns „prezent” la acest concert. „Vrem sa daruim inapoi ceea ce primim” a fost mesajul lor.

Telespectatorii pot face donatii la urmatoarele numere de telefon

In reteaua RomTelecom

0 900 90 00 10 - pentru 2 euro

0 900 90 00 11 - pentru 4 euro

0 900 90 00 12 - pentru 6 euro

In retelele Connex, Orange si Zapp: 1.415 - pentru 1.5 dolari