Al Qaida se afla in spatele atentatelor de la Sharm El Sheik! O celula a gruparii teroriste - Al Qaida din Levant si Egipt - a revendicat atentatele produse vineri noaptea in statiunea egipteana si soldate cu 88 de morti si peste 200 de raniti.

Patru atentate cu masina capcana au instaurat haosul si groaza la Sharm El Sheik. Au mai fost inregistrate alte trei explozii de mai mica intensitate.

Cifrele sunt provizorii, iar bilantul continua sa creasca. Deflagratiile s-au produs in plin sezon turistic si chiar de ziua nationala a Egiptului. In acest moment, nici un turist roman nu se afla printre victime.

Politistii egipteni sustin ca au avut loc sapte atacuri, dintre care patru cu masini capcana. Prima explozie s-a produs la ora unu noaptea si a fost atat de puternica incat s-a auzit la un kilometru distanta.

Cele mai multe victime s-au inregistrat la hotelul Ghazala Garden, unde atentatorul a incercat sa intre cu un automobil capcana in incinta, spre receptie.

Politia a inchis imediat zona, iar echipele de interventie incearca sa gaseasca printre mormanele de ruine posibili supravietuitori. Un agent a declarat ca la Hotelul Ghazala Garden au murit cel putin 25 de oameni.

Autoritatile locale s-au mobilizat pentru a face fata numarului mare de raniti, majoritatea in stare foarte grava.

Atacurile sunt cele mai singeroase comise in Egipt de dupa cele de la Taba din octombrie anul trecut. Atunci, trei explozii produse la Hotelul Hilton au facut 34 de morti si peste 100 de raniti.

Ambasadorul Romaniei in Egipt, Marcel Dinu, a declarat ca nu exista victime printre turistii romani. Au fost luate masuri drastice de securitate, spune oficialul roman, care isi exprima convingerea ca asemenea incidente nu se vor mai repeta.