Serialul productie HBO, Carnivale, se apropie de sfarsit. Pe data de 2 august, ora 21.00, HBO va difuza ultimul episod al acestui serial. Lupta dintre lumina si intuneric este aproape de sfarsit. Cine va invinge puteti afla din acest episod care marcheaza atat finalul celui de-al doilea sezon, cat si finalul serialului.

Episodul 24 (ultimul)

Noul Canaan

Cand vine vorba despre viata, moartea e cea mai usoara parte.

Sofie vede Carnavalul in vale. Privind peste umar catre casa, o vede pe mama ei, Apollonia, in cadrul ferestrei, imbracata de inmormantare. "Nu...", murmura ea.

Grabindu-se spre casa, ea intra in camera de la etaj si il gaseste pe Fratele Justin imbracandu-se, cu sutana deschisa, ce dezvaluie tatuajul cu copac. Justin ii cere lui Sofie sa taie o ata din guler si-i intinde o lama. Tremurand din pricina gatului expus, ea taie atele.

Dar cand se pregateste sa plece, Justin ii spune: "Ar fi trebuit sa bati inainte..." si usa i se tranteste lui Sofie in fata.

Samson si Jones incearca din rasputeri sa-l convinga pe Ben ca ucidera lui Justin e o operatiune sinucigasa si nu asta e calea. "Cel mai stupid lucru e sa mori fara sa fie nevoie de asta", spune Samson. "Sa mori pentru ca nu te priepi sa traiesti".

Cand pleaca din rulota, cei din trupa se uita lung dupa el, iar Rita Sue spune ca s-au inselat asupra lui.

Fratele Justin o intreaba pe Sofie: "e acolo, cu ceilalti, nu?- baiatul acela, Ben", dar Sofie il ignora. "De ce vrei sa te amagesti", intreaba el, holbandu-se la ea, iar in timp ce ochii lui se innegresc ii spune ca a venit momentul sa aleaga. "Du-te dracului", tipa Sofie, dar Justin nu pare deranjat.

"Sa ma duc? De ce? Intentionez sa-l aduc pe el aici".

Samson ii sugereaza lui Ben ca il pot invinge pe Justin, vindecandu-i pe cei bolnavi. "Nu merge asa”, spune Ben ”Tot ce fac este sa misc viata".

Insa Samson nu renunta la idee. "Adica vindecand pe cineva..." iar Ben termina propozitia: "... altcineva trebuie sa fie ranit."

Cei din Carnaval pun la cale un plan. Jones il va atrage pe Justin in roata Ferris Wheel, iar Ben va "incepe sa vindece'" om dupa om. Ben realizeaza ca acest plan e tocmai bun ca sa sece toata viata din Justin. "Sa-l tineti uscat”, spune el.

Valyn Stroud o taraste pe Sofie, care e legata la o cabana indepartata, chiar cand Libby ii reproseaza lui Jonesy ca inca o indrageste. Dar Jonesy o convinge ca el e fericit: "Cu tine stiu intotdeauna cum stau", spune el dragastos.

Dandu-i de mancare lui Norman, Iris incearca sa caute in sufletul ei niste raspunsuri. "Credeam ca sunt in slujba Domnului", spune ea. "Mi-as fi dorit sa iau hotarari mai intelepte. Copiii si Eleanor, astfel de pacate sunt pacate negre, care nu pot fi iertate". Dar nu pare suparata.

"Cand o sa mor, o sa ajung in iad", spune ea visatoare. "Sunt foarte, foarte norocoasa. Fratele meu va fi acolo sa ma tina in brate".

Starea ei de visare e intrerupta cand un grup ciudat condus de Samson suna la usa. Oamenii tocmai si-au primit onorariul de la Iris, cand soseste Justin. Surprins de vizitatorii neasteptati, el il intreaba pe Samson despre Sofie, dar acesta face pe prostul si le ofera fratilor Crowe bilete la Colos.

Justin pare dornic sa incerce, dar Iris refuza, invocand frica ei de inaltime.

La camping, Jonesy, Ben si Samson incearca sa descopere ce s-a intamplat cu Sofie. Ben sugereaza sa mearga s-o caute dupa ce se termina totul. Dar ceilalti nu sunt prea incantati de aceasta varianta; Sofie este parte din familie; "Daca e moarta?" intreaba Jonesy.

"Daca e moarta, atunci sa-i ajute Cel de Sus pe toti din aceasta vale", spune Ben. "pe toti, pana la ultimul".

Dar Sofie e in viata, tipand dupa ajutor in cabana in care e tinuta prizoniera.

Reusind sa se ridice in genunchi, priveste in sus si are o serie de viziuni: cu Justin facand o vizita nedorita mamei sale, cu un barbat cu trei tatuaje, cu un Templier rostind cuvintele "fiecare profet in casa lui", cu Libby, Ben si Lodz; cu sarutul lui Justin pe veranda si cu focul, care era aproape s-o ucida in rulota mamei

sale.

Apoi figura intunecata a mamei sale in cabana, indreptandu-se catre ea. Sofie se trage inapoi, dar o mana ii atinge fata. Cand valul se ridica, Sofie realizeaza ca nu este mama ei, ci chiar fata ei, care are ochii negri ai unui demon. "Asta... este... casa... ta", spune acel chip.

La casa, Stroud nu e deloc incantat de vizita pe care Justin urmeaza s-o faca la Carnaval. "E o inscenare", spune el, iar Justin e de acord cu asta, dar spune ca trebuie sa mearga. "Trebuie sa ma dau in Roata Ferris. E singura cale". El priveste in intuneric spunanand: "Suferinta este un efect care nu poate fi evitat".

Ben fumeaza singur, privind catre casa si-si aminteste de cuvintele lui Sofie. "Oamenii din aceste orase dorm", spune el. "Va trebui sa-i trezim".

Samson vrea sa-l convinga pe Justin sa-si dezarmeze paznicii si in scurta vreme Justin o forteaza pe Iris sa urce in Colos. Dupa ce fratii Crowe urca, se aude un semnal.

Ben opreste muzica si trece la treaba. "Care dintre voi are nevoie de vindecare?", intreaba el multimea. Gaseste un baiat surd si-si pune mainile pe urechile acestuia. Deodata Fratele Justin ofteaza si-si clatina capul. Apoi Ben vindeca un batran, iar Justin gafaie in roata.

Cand Iris striga dupa ajutor, Ben atinge o femeie bolnava de tuberculoza, iar Justin se rasuceste si-si deschide sutana, dezvaluind tatuajul cu copac.

Stroud se grabeste spre Roata Ferris pentru a o opri, dar Jonesy smulge manetele. "Stai cuminte!", striga Justin, cu ochii innegriti. Catarandu-se pe roata, ii striga lui Stroud sa "se ocupe de fata".

Samson alearga catre Ben. "Totul se transforma intr-o nebunie, pustiule!", striga el. "Fugi!" Dar Justin a ajuns deja la cort. Chiar cand Ben il vindeca pe Norman Balthus, Ben il opreste pe Justin, dar un Justin demonic patrunde cu coasa in multime, recapatandu-si puterile, pe masura ce oamenii sunt omorati.

Balthus intervine: "Puterea lui Cristos iti interzice!", ii spune lui Justin, dar acesta ii raspunde: “E timpul pentru sfanta Putere a Raului".

Ben fuge, amintindu-si de viziunile in care era urmarit de barbatul cu tatuaj. Prabusindu-se, isi scoate pumnalul din cizma, dar Justin e deja langa el si-I taie pe brat. Ben reuseste sa scape, ascunzandu-se langa o sperietoare de ciori. Sare pe Justin, care se apara taindul din nou pe Ben.

"Uita-te la tine, baiete, e atat de trist…", ii spune lui Ben , care e complet lipsit de aparare.

"Sofie..." sopteste Ben in timp ce Justin se pregateste sa-I dea lovitura finala. "Da, te asteapta”, ii spune Justin.

O imagine i se dezvaluie lui Ben, cu un pumnal infipt intr-o bifurcasie a crengilor unui copac. "Regatul meu a venit", incepe Justin, ridicandu-si coasa, dar Ben infige pumnalul in centrul tatuajului de pe pieptul lui Justin. Justin se zvarcoleste pe pamant, iar Ben continua sa infiga pumnalul.

"Mai adanc", spune el si lesina peste dusmanul sau, iar copacul explodeaza in flacari.

Intre timp, Jonesy, l-a urmarit pe Stroud si a sarit in spatele camionului acestuia. Ajungand la cabana unde e Sofie, Stroud isi scoate arma si se pregateste sa intre, dar Jonesy il loveste cu un bustean. Gasind-o pe Sofie inauntru, o elibereaza.

Aproape reusesc sa fuga, insa Jonesy isi da seama ca a uitat cheile. Indreptandu-se spre cabana, se loveste de Sofie, cu ochii innegriti, care are indreptata o arma de calibrul 45 catre pieptul lui. "Sofie?", spune el. "Nu..."

Dar Sofie ii impusca. Jones se prabuseste la pamant, iar ea ia cheile si pleaca.

Soarele rasare, iar cei din Carnaval cauta in preajma si-i gasesc pe Justin si pe Ben. Apropiindu-se, Samson vede ca Ben respira. "Traieste", spune el, iar ceilalti il ridica pe Ben.

Libby nu vrea sub nici o forma sa plece fara Jonesy, dar Stumpy o convinge ca lucrurile se vor inrautati in Noul Canaan. "Pun pariu ca Jonesy ne asteapta pe drum", spune el. Libby si Rita Sue se urca in camion. Si Samson se pregateste sa plece. "Altceva?", ii intreaba pe muncitori.

Pentru ca raspunsul este ” nimic”, el spune. "Plecati" .

Carnavalul a plecat de ceva vreme cand Sofie ajunge la locul unde era asezat. Isi aseaza mainile pe trupul lui Justin. La sute de km distanta, corpul lui Ben, fara cunostinta, se clatina in patul Managementului. Carnavalul se indeparteaza.