Au reinceput lucrarile de modernizare a Stadionului National

de     Adevarul
Marţi, 26 iulie 2005, 0:00


Lucrarile de reabilitare si modernizare a suprafetei de joc a Stadionului National din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu" din Bucuresti au reinceput ieri.

Firma germana Swietelsky Baugesellschaft a castigat licitatia organizata de Complexul Sportiv National "Lia Manoliu" pentru reabilitarea si modernizarea suprafetei de joc a Stadionului National, valoarea contractului fiind atunci de 127,1 miliarde lei (3,3 milioane euro), inclusiv TVA, durata lucrarilor fiind de 12 luni de la data semnarii contractului, care a avut loc pe 15 noiembrie 2004.

Lucrarile au fost intrerupte dupa decizia luata de noul sef al ANS, Gheorghe Florian, care a dispus sistarea si reanalizarea din punct de vedere legal a contractului incheiat de fosta conducere a institutiei. Purtatorul de cuvant al ANS, Emanuel Fantaneanu, sustine ca in urma renegocierilor s-au obtinut o economie de 16 miliarde de lei.

"Valoarea initiala a contractului a fost de 133 de miliarde din care s-au platit aproximativ 6 miliarde, reprezentand contravaloarea studiului de fezabilitate si a celorlalte lucrari.

Conducerea ANS a decis renegocierea contractului, care a inclus si anularea unor penalitati, in urma careia s-a obtinut o reducere a cheltuielilor cu 16 miliarde", a mai spus Fantaneanu, care a adaugat ca s-au pastrat parametrii tehnici si de calitate a lucrarii. Ca urmare a renegocierii contractului, valoarea lucrarilor a scazut la suma de 111 miliarde de lei.

Contractul prevede, printre altele, refacerea terenului gazonat si a pistelor pentru probele atletice, realizarea instalatiei de drenaj, a instalatiei de incalzire a terenului, refacerea instalatiilor de alimentare cu apa si stins incendii. Fantaneanu a precizat ca termenul de executie al lucrarilor este de trei luni.

"Conform planului de lucrari inaintat de constructor, termenul de finalizare este de trei luni, exceptand situatiile de urgenta, cum ar fi cutremure sau inundatii", a precizat Fantaneanu.


45 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version