Marea intalnire intre actualul lider al PNL, Calin Popescu Tariceanu, si fostul presedinte liberal, Theodor Stolojan, s-a consumat fara vreun efect vizibil, in afara unui comunicat sec de presa.

Desi nu s-a ajuns la nici o concluzie, Tariceanu si ai lui nu au avut totusi puterea de a refuza propunerea consilierului prezidential de a se implica in viata partidului si datorita presiunii din unele filiale.

Pe de alta parte insa, cei doi isi continua campania de testare a sustinerii pe care o au in partid. Daca Tariceanu s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute cu liderii de filiale, a venit acum randul lui Stolojan sa faca acelasi lucru. La Palatul Parlamentului, fostul presedinte al PNL va avea azi o discutie cu presedintii organizatiilor locale.

Tot azi, Tariceanu are intalnire cu deputatii si senatorii PNL, intalnire despre care multi din PNL spun ca ar putea fi furtunoasa.

Potrivit unui comunicat remis presei, principala concluzie a intalnirii dintre Tariceanu si Stolojan desfasurata ieri la Palatul Victoria a fost „necesitatea intaririi PNL si a Aliantei“, semn ca cei doi nu au ajuns la un punct comun asupra formei sub care Stolojan se va implica de acum inainte in viata partidului.

Acelasi document sustine ca presedintele PNL a aratat disponibilitatea sa si a partidului de a astepta implicarea lui Theodor Stolojan in cadrul partidului sau al Guvernului, in timp ce Theodor Stolojan a mentionat ca va reflecta asupra acestei propuneri.

S-a cazut insa de acord ca „tensiunile care apar in interiorul PNL trebuie rezolvate strict in interiorul partidului, conform prevederilor Statutului acestei formatiuni“.

Tariceanu a spus ca „domnul Stolojan este foarte preocupat si vede ca aceasta situatie nu este utila PNL: persistenta unor dispute in interiorul partidului. Considera - si eu la fel - ca toate acestea se pot rezolva numai in cadrul organismelor statutare,“ a declarat Tariceanu.

De altfel, el a spus ca a reiterat invitatia adresata fostului lider al PNL de a se implica in activitatea politica, ramanand ca Stolojan sa se decida intr-un fel sau altul. „Nu am discutat despre oferta. I-am explicat ca exista disponibilitate si in ceea ce ma priveste si la nivelul conducerii PNL de a se implica si, daca va dori sa o faca, suntem oricand dispusi sa ascultam“, a spus Tariceanu.

El a pasat insa responsabilitatea unui raspuns privind forma in care Stolojan s-ar putea implica in activitatea PNL, consilierului prezidential precizand ca este datoria acestuia sa spuna in primul rand daca doreste sa se implice si cum vrea sa o faca.

La randul sau, ministrul Finantelor, Ionut Popescu, cunoscut ca un apropiat al lui Stolojan, a spus ca revenirea fostului lider al PNL „este de natura sa detensioneze starea actuala din partid“.

El nu a exclus nici posibilitatea implicarii la nivel guvernamental a lui Stolojan. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, unul dintre cei mai influenti oameni in PNL, a tinut sa precizeze ca nu exista un conflict intre Tariceanu si Stolojan si ca este foarte bine pentru partid ca au avut loc discutii intre cei doi.

„Eu sustin sa se discute in toate forurile partidului oferta domnului Stolojan“ a declarat Flutur. „Azi PNL are un presedinte, un prim-ministru.

De aici trebuie pornit si, daca Theodor Stolojan s-a oferit sa se implice pentru ca starea de sanatate ii permite, cred ca trebuie luat in seama si salut ideea premierului Tariceanu de a discuta cu Theodor Stolojan, lucru care cred ca a transat problema in PNL“, a mai spus ministrul Agriculturii.